- Acupunctuur en klachten
- Acupunctuur bij een tennisarm
- Acupunctuur en verschillen tussen mannen en vrouwen
- Acupunctuur en menstruatieklachten
- Acupunctuur en ademhalingsproblemen
- Acupunctuur en pijn
- Acupunctuur en sport
- Acupunctuur en reuma
- Acupunctuur en RSI
- Acupunctuur en hoofdpijn & migraine
- Acupunctuur en de behandeling van kanker
- Acupunctuur en slaapproblemen
- Acupunctuur voor hooikoorts
- Kijk ook eens bij
- Actualiteit
- In de media
- TCG voor alledag
Acupunctuur en sport
Dat sporten goed is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, weten we allemaal. Toch kun je, bijvoorbeeld door een te snelle opbouw van je training of door overbelasting, last krijgen van een blessure.
Als je begint met sporten, is het verstandig je trainingen rustig op te bouwen. Je lichaam moet wennen aan de zwaardere belasting. Ben je te snel te hard gaan trainen, dan wordt de kans op een blessure groot. Maar ook als je een ervaren sporter bent, kun je last van blessures krijgen. Peesontstekingen en spierverrekkingen komen vaak voor. Daarnaast kun je jezelf zoveel druk op leggen dat er psychische klachten ontstaan. Zeker als je op hoog niveau wilt of moet presteren, kunnen problemen als burn-out, concentratiestoornissen en oververmoeidheid optreden.
Acupunctuur voor sporters en blessures
De acupuncturist zal zich richten op het herstellen van de energiebalans in jouw lichaam. Zowel een tekort als een teveel aan energie kan namelijk klachten veroorzaken. Daarnaast wordt een specifieke blessure natuurlijk behandeld en stelt de acupuncturist vragen over jouw trainings- en voedingspatroon. Door de acupunctuurbehandeling wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor je spieren, pezen en gewrichten sneller afvalstoffen afvoeren en herstellen. De acupuncturist zal misschien niet alleen naalden, maar ook cupping inzetten bij de behandeling van jouw blessure. Klik hier voor meer informatie over deze behandelmethode.
Acupunctuur bij mentale druk
Niet alleen bij lichamelijke blessures kan een acupunctuurbehandeling uitkomst bieden. Ook voor het beter leren omgaan met mentale druk, is een bezoekje aan een acupuncturist geen slecht idee. Als aanvulling op de acupunctuur, kan de acupuncturist je bijvoorbeeld Tai Chi of Qi Gong aanraden. Dit zijn bewegingsvormen waarbij je met aandacht ruime, langzame bewegingen maakt en bewust ademt. Voor sporters die minder willen trainen of willen werken aan het voorkomen van mentale overbelasting, zijn dit uitstekende methodes.
Tijd voor jou
De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak, aan de hand van jouw verhaal en jouw symptomen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt af van de aard en ernst van je klachten. De acupuncturist vertelt je hier graag meer over. Neem contact op en laat je informeren.