Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur bij een huidaandoening

Acupunctuur bij een huidaandoening

We hebben allemaal wel eens last van een droge of geïrriteerde huid. Vaak gaat dit vanzelf weer over, maar als je langere tijd met een huidaandoening of huidproblemen loopt, weet je hoe ontzettend vervelend dit kan zijn. Niet alleen door de lichamelijke ongemakken, zoals jeuk en pijn, maar ook doordat je je heel onzeker kunt voelen.

Oorzaken huidproblemen

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. Net als bij de andere organen, kan de gezonde werking van onze huid verstoord raken. Soms heeft dit een interne oorzaak, bijvoorbeeld wanneer één van de inwendige organen niet goed werkt, afvalstoffen niet goed afgevoerd worden, je immuunsysteem niet naar behoren functioneert of als je veel stress hebt. In andere gevallen is de oorzaak van een huidprobleem toe te wijzen aan een externe factor, zoals verkeerde eetgewoonten, te weinig drinken, blootstelling aan de zon, het gebruik van medicatie of huidproducten of de weersomstandigheden.
Al deze factoren kunnen huidproblemen tot gevolg hebben. 


Acne, Eczeem, Gordelroos en Psoriasis

De meest bekende en veelvoorkomende huidproblemen zijn acne, eczeem, gordelroos en psoriasis. Bij acne is er sprake van een overmatige talgproductie die tot kleine ontstekingen leidt. Eczeem ontstaat vaak als allergische reactie op bepaalde stoffen. Gordelroos is het gevolg van een virusinfectie en psoriasis is een chronische huidziekte. Naast het lichamelijke ongemak dat deze aandoeningen teweegbrengen, kunnen ook de emotionele en sociale gevolgen groot zijn. Je kunt gevoelens van schaamte ervaren en je zelfvertrouwen kan door huidproblemen een flinke deuk oplopen.

Acupunctuur bij huidaandoeningen

Bij huidaandoeningen is er altijd sprake van een teveel aan energie. Die energie zit in het lichaam opgesloten en zoekt via de huid een uitweg. Tijdens een acupunctuurbehandeling zal de acupuncturist dit teveel aan energie af laten vloeien, zodat de ernst van je klachten snel afneemt.

Breng je huid tot rust
Naast het werken aan de energiebalans, is een acupunctuurbehandeling bij huidproblemen gericht op het versterken van het immuunsysteem. Hierdoor verminderen je klachten en komt je huid tot rust. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de ernst, aard en duur van je klachten.

Tijd voor jou

Elk mens is uniek. De acupuncturist neemt daarom de tijd om naar jouw verhaal en jouw huidproblemen te luisteren. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak om van die vervelende huidaandoening af te komen. De acupuncturist vertelt je hier graag meer over. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt