Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en gezond afvallen

Acupunctuur en gezond afvallen

In onze westerse samenleving wordt het een steeds groter probleem: overgewicht. Meer en meer mensen dragen te veel kilo’s met zich mee. Niet alleen zorgt ernstig overgewicht voor verhoogde risico’s op aandoeningen en ziektes, ook mentaal kan het ingrijpende gevolgen hebben. Op een gezonde manier afvallen is dan ook erg belangrijk. Acupunctuur kan helpen om weer in balans te komen.

Overgewicht of obesitas
Als je te weinig beweegt en te veel (ongezonde) voeding eet, is de kans groot dat je te zwaar wordt. En als jouw gewicht een gevaar voor je gezondheid wordt, spreken we van overgewicht of, in een later stadium, obesitas. Is dat bij jou het geval, laat je dan altijd adviseren door de huisarts. Obesitas verhoogt namelijk de kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte, gewrichtsaandoeningen, galblaasaandoeningen en kortademigheid. Maar dat is niet het enige. Ernstig overgewicht kan ook emotionele en sociale gevolgen hebben. Je kunt je bijvoorbeeld neerslachtig en eenzaam voelen.

Kijken naar oorzaken zoals stress of een verstoorde hormonale balans

Een acupuncturist werkt vanuit een holistische benadering en ziet overgewicht daarom niet als een strikt lichamelijk probleem. Lichaam en geest zijn namelijk één geheel. Natuurlijk onderzoekt de acupuncturist de lichamelijke oorzaken van je overgewicht en kijkt hij naar je energiebalans en de werking van je organen. Een acupunctuurbehandeling zorgt dat je spijsvertering optimaal gaat werken. Daarnaast vraagt de acupuncturist zich af hoe het komt dat je te zwaar bent geworden. Heb je bijvoorbeeld altijd een hongergevoel of een verstoorde hormonale balans? Of eet je uit verveling of als je stress hebt? Ook deze informatie neemt de acupuncturist mee in de behandeling.

Gezond afvallen door acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling is erop gericht om je lichamelijk en geestelijk in evenwicht te brengen. Hierdoor verdwijnt je behoefte om te veel te eten en kom je in balans. In combinatie met aanvullende voedings- of bewegingsadviezen kom je op een natuurlijke en gezonde manier van je overgewicht af. De acupuncturist kan je bijvoorbeeld aanraden om Tai Chi of Qi Gong te beoefenen, allebei bewegingsvormen die je gezondheid bevorderen.

Tijd voor jou

Ieder mens is uniek. Een acupuncturist neemt de tijd om naar jou te luisteren en je zo goed mogelijk te helpen om van jouw overgewicht af te komen. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt