Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupressuur bij misselijkheid

Acupressuur bij misselijkheid

Misselijkheid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan ontstaan als je evenwichtsorgaan het moeilijk heeft, bijvoorbeeld bij reisziekte. Tijdens de zwangerschap kan misselijkheid optreden en als bijwerking van de reguliere behandeling tegen kanker. En natuurlijk als je iets verkeerds hebt gegeten. In dat geval is misselijkheid en overgeven een prima reactie van het lichaam.

Heb je last van hoofdpijn met misselijkheid? Lees dan de acupressuurtips
in het artikel Weekendhoofdpijn. Zie de link onderaan de pagina.

Acupressuur kan je helpen om de misselijkheid te verminderen. Druk daarvoor enkele minuten op het acupunctuurpunt P-6 of NeiGuan. Dit punt ligt aan de binnenkant van je onderarm tussen de pezen, 3 vingers boven je pols. Onderstaande illustraties van www.kanker.nl laten zien hoe je P-6 vindt en masseert. 

Acupressuur bij misselijkheid

Hoe vind je P-6?
Plaats drie vingers (ringvinger, middelvinger en wijsvinger) dwars op je pols van je andere arm, met je ringvinger direct tegen de polsplooi aan.

Plaats daar je duim direct onder. Je voelt twee pezen en P-6 ligt daar tussenin. Masseer dit punt 2 tot 3 minuten met een licht draaiende beweging. Je mag het goed voelen, maar als het pijn doet druk je iets te hard.

Acupressuur bij misselijkheid

Doe hetzelfde bij je andere hand. Je kunt dit zo vaak doen als nodig is.
Als de huid op de bedoelde plek beschadigd, rood of gezwollen is of je hebt daar vlakbij een infuuslijn, kies dan de andere arm voor acupressuur.

Polsbandje tegen misselijkheid
​​​​​​Bij de drogist zijn speciale polsbandjes te koop tegen misselijkheid. Aan de binnenkant daarvan zit een hard bolletje, dat een constante en zachte druk geeft op P-6. Let op dat het bolletje op de goede plek blijft zitten.

Bovenstaande informatie en meer over de inzet van acupunctuur bij kanker vind je op www.kanker.nl

Maak een afspraak
Heb je ondersteuning nodig bij je klachten, maak dan een afspraak met een NVA-acupuncturist. Je vindt er een bij jou in de buurt via de zoekfunctie op de website.