Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Acupressuur voor opbouw en bewegen van energie

Acupressuur voor opbouw en bewegen van energie

Acupressuur kan je lichaam helpen energie op te bouwen en in beweging te zetten. Het masseren van de befaamde Drie Mijlen Punten geeft je bijvoorbeeld een stevige energieboost. Niet voor niets danken de punten hun naam aan de afstand die uitgeputte soldaten uit het oude Chinese leger weer konden afleggen na het masseren ervan: drie mijlen! 

De punten bevinden zich op de arm en op het been en hebben vrijwel dezelfde naam: Arm-3-mijlenpunt en Been-3-mijlenpunt. Door beide punten (zowel links als rechts) elke ochtend en avond twee minuten met zachte ronddraaiende bewegingen te masseren, merk je al snel dat je je energieker gaat voelen.

Het Arm-3-mijlen punt bevindt zich
bovenop de onderarm, op de denkbeeldige lijn tussen duim en de buitenzijde van de elleboog.
Het punt ligt op twee vingers afstand van de elleboog.

Het Been-3-mijlenpunt bevindt zich
op de buitenzijde van het onderbeen, net onder de knie.

Om de kracht van deze punten te versterken is het verstandig ook een ander punt te masseren: het derde punt van de levermeridiaan. Dit zorgt voor het in beweging zetten van de energie. Denk aan het effect van sporten als je je moe voelt, niet van uitputting, maar van stress of van op de bank hangen.

Lever 3 of Tai Chong . Dit bevindt zich op de voet, vlak voor de samenkomst van de middenvoetsbeentjes van de grote teen en de tweede teen.

Het meest bekende acupunctuurpunt is Dikke darm 4 of He Gu. Het werkt pijnstillend. Samen met Lever 3 of Tai Chong zet het de energie sterk in beweging.

He Gu ligt op de rug van de hand, op het zachte vlees tussen duim en wijsvinger. En dan bij voorkeur op het hoogste punt dat ontstaat als je duim en wijsvinger tegen elkaar drukt.

Met deze tips kun je op een gezonde manier energie opdoen en je fit en vitaal voelen!