Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Cupping

Cupping

Het ziet er misschien een beetje gek en mysterieus uit: glazen bollen op je lichaam, ofwel cupping. Toch is het een effectieve methode bij met name rug-, schouder- en nekklachten. Bij professionele sporters is de methode populair. Let maar eens op de zwemmers die tijdens een wedstrijd verschijnen met grote, volmaakt ronde paarsblauwe of rode plekken op hun rug en schouders. Zij hebben zich laten cuppen.

Een cupping massage om energieblokkades op te heffen
Cupping is een goede manier om energieblokkades in je lichaam op te heffen. De cuppen behandeling is niet alleen geschikt bij rug-, schouder- en nekklachten maar ook bij longproblemen en verkoudheid. De methode dankt zijn naam aan de glazen bollen (de cups) waarmee wordt gewerkt. Met speciale cups kan ook worden gemasseerd.

Wat is cuppen?
Tijdens een cupping behandeling worden op bepaalde punten op je lichaam cups aangebracht. Bij de traditionele manier wordt de lucht in de bol met een vlammetje verwarmd en plaatst de acupuncturist de bol snel op de huid. De cup trekt vacuüm en de huid wordt omhoog gezogen. Door het vacuüm wordt de doorbloeding op die plek sterk gestimuleerd. Het grote voordeel van cupping is dat het dieper en intenser op je lichaam inwerkt dan een massage. Blokkades zoals diepliggende spierknopen kunnen zo goed behandeld worden. De ronde plekken op je lichaam zijn na de behandeling binnen ongeveer een week verdwenen. Als de plekken heel donker van kleur zijn, kan het wat langer duren.Cupping