Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur bij rugpijn

Acupunctuur bij rugpijn

Vier op de vijf volwassenen kampt weleens met rugpijn, eenmalig, steeds terugkerend of chronisch. De meest bekende rugklachten, hernia en ischias, hebben een redelijk duidelijke oorzaak. Maar vaker is de precieze oorzaak niet duidelijk. Rugpijn ontstaat door een verkeerde houding of verkeerde bewegingen, maar ook door gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht, een hoge werkdruk of spanningen. Ook lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom spelen een rol.

Acupunctuur helpt bij rugpijn
Bij rugklachten is vaak sprake van pijn. De pijn varieert van een lichte, zeurende pijn bij de ene persoon tot ondraaglijke pijn bij de ander. Rugpijn gaat vaak gepaard met spierkramp, stijfheid en uitstraling naar ander plaatsen. Van pijn raak je gespannen en moe, ga je slechter slapen en ook je emoties lijden er onder. Het beïnvloedt je levensvreugde en energie. Acupunctuur kan je helpen uit deze vicieuze cirkel te komen.

Acupunctuur tegen pijnklachten
Acupunctuur is namelijk een uitstekende manier om pijn te bestrijden. Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur vaak beter werkt dan zware en verslavende pijnstillers. Acupunctuur ontspant jou én je spieren en brengt je energie en je emoties in balans. Je lijf krijgt letterlijk ruimte om te herstellen. Van bijkomende klachten als slapeloosheid en vermoeidheid heb je steeds minder last.

Acupunctuur voor alle soorten rugpijn
Een acupuncturist kijkt niet alleen naar de aard en de plek van de pijn, maar naar jou en je energieën als geheel. Lage rugpijn houdt vaak verband met de nierenergie, je basisenergie. Ga je te vaak of langdurig over je grenzen, dan put je deze energie uit. Ben je voortdurend gefrustreerd of boos, dan raakt de leverenergie geblokkeerd en stijgt je spierspanning. Van verdriet of gebrek aan vreugde raken je longenergie en hartenergie ontregeld, wat je krachteloos en slap maakt. De acupuncturist bestrijdt dus niet alleen de rugpijn, maar pakt ook de oorzaak van de rugklachten aan.

Tijd voor jou!
De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak, aan de hand van jouw verhaal, jouw symptomen, en waar jij je beter of juist minder goed door voelt. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten. De acupuncturist vertelt je hier graag meer over. Neem contact op en laat je informeren. 

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt