Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Pols- en enkelacupunctuur

Deze vorm van acupunctuur is ontwikkeld in de jaren zestig van de vorige eeuw door een Chinese arts. Het is een heel specifieke behandeling die in Nederland nog niet zoveel wordt toegepast.

Zes acupunctuurpunten

Er wordt gewerkt met zes vaste acupunctuurpunten op de pols en de enkel. Deze punten corresponderen met bepaalde gebieden in het lichaam. Via elk van deze punten kunnen bepaalde klachten worden behandeld. Zo kiest de acupuncturist het ene punt bij bijvoorbeeld slapeloosheid en een ander punt bij pijnklachten.

Hoe werkt het?

De manier waarop de naalden worden geprikt is anders dan in de klassieke acupunctuur. De naald wordt heel oppervlakkig op het punt gezet en vervolgens in een bepaalde richting onder de huid geschoven. Waar je tijdens een klassieke acupunctuurbehandeling soms een ‘zwaar’ gevoel kunt ervaren op het punt waar de naald wordt geprikt, blijft dat bij de pols- en enkelacupunctuur meestal achterwege. Vaak voel je bij pijnklachten al snel verlichting.

Wanneer pols- en enkelacupunctuur?

Deze vorm van acupunctuur is in te zetten bij allerlei klachten. Bij (chronische) pijnklachten en bij bewegingsklachten werkt het doorgaans goed.