Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Seksualiteit bespreekbaar

Ook al lijkt seksualiteit in de huidige maatschappij open en bloot bespreekbaar, als het persoonlijk wordt blijkt er toch vaak een drempel te bestaan om te vertellen waar je wat seks betreft mee zit. Dat geldt ook voor de patiënt in de spreekkamer bij de acupuncturist. Dat is jammer en wel om twee redenen.

Ten eerste
Informatie over het seksueel functioneren kan de acupuncturist iets vertellen over de klacht waarvoor je eigenlijk naar de praktijk kwam. Het totale plaatje wordt een stukje duidelijker, waardoor de acupuncturist de behandeling nog beter op jou kan toespitsen. Tenslotte ben je niet jouw klacht, maar een mens met alle aspecten van het menszijn.

Ten tweede
De acupuncturist kan, als je een ongemak hebt op het gebied van seksualiteit, hieraan aandacht schenken in de behandeling. Soms is een klacht op dat vlak niet je eerste zorg. Echter, een gezond en bevredigend seksleven draagt wel bij aan je ontspanning, je humeur en de verbinding in je relatie. Dit alles kan ervoor zorgen dat je je weer sterk en gezond voelt en de wereld aankunt. En zo profiteert zowel jouw seksleven als de rest van je gezondheid van openheid over dit wat lastige onderwerp. Voor onderstaande klachten kun je (dus ook) terecht bij de acupuncturist.

Specifieke vrouwenklachten
Menstruatieproblemen in alle gradaties, premenstruele klachten met stemmingswisselingen en gespannen borsten, vaginale problemen, libidoverlies in verschillende levensfases, de menopauze met opvliegers, overmatig bloedverlies, slaapproblemen en urineweginfecties, begeleiding IUI/IVF/ICS-traject, zwangerschaps-klachten.

Specifieke mannenklachten
Impotentie, libidoverlies, (hinderlijk) verhoogde geslachtsdrift, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen, prostaatklachten.