Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Seksualiteit bespreekbaar

Ook al lijkt seksualiteit in de huidige maatschappij open en bloot bespreekbaar, als het persoonlijk wordt blijkt er toch vaak een drempel te bestaan om te vertellen waar je wat seks betreft mee zit. Dat geldt ook voor de patiënt in de spreekkamer bij de acupuncturist. Dat is jammer en wel om twee redenen.

Ten eerste
Informatie over het seksueel functioneren kan de acupuncturist iets vertellen over de klacht waarvoor u eigenlijk naar de praktijk kwam. Het totale plaatje wordt een stukje duidelijker, waardoor de acupuncturist de behandeling nog beter op u kan toespitsen. Tenslotte bent u niet uw klacht, maar een mens met alle aspecten van het mens zijn.

Ten tweede
De acupuncturist kan, als u een ongemak heeft op het gebied van seksualiteit, hieraan aandacht schenken in de behandeling. Soms is een klacht op dat vlak niet uw eerste zorg. Echter, een gezond en bevredigend seksleven draagt wel bij aan uw ontspanning, uw humeur en de verbinding in uw relatie. Dit alles kan ervoor zorgen dat u zich weer sterk en gezond voelt en de wereld aankunt. En zo profi-teert zowel uw seksleven als de rest van uw gezondheid van openheid over dit wat
lastige onderwerp. Voor onderstaande klachten kunt u (dus ook) terecht bij de acupuncturist.

Specifieke vrouwenklachten
Menstruatieproblemen in alle gradaties, premenstruele klachten met stemmings-wisselingen en gespannen borsten, vaginale problemen, libidoverlies in verschil-lende levensfases, de menopauze met opvliegers, overmatig bloedverlies, slaap-problemen en urineweginfecties, begeleiding IUI/IVF/ICS-traject, zwangerschaps-klachten.

Specifieke mannenklachten
Impotentie, libidoverlies, (hinderlijk) verhoogde geslachtsdrift, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen, prostaatklachten.