Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Laseracupunctuur

Laseracupunctuur is een moderne toepassing die werkt volgens dezelfde principes als de klassieke acupunctuur. Het verschil is dat bij laseracupunctuur geen acupunctuurnaalden worden gebruikt.

Hoe werkt laseracupunctuur?

Tijdens een behandeling worden de acupunctuurpunten met een soft laserstraal gestimuleerd. De lasers die worden gebruikt zijn zogenoemde low level-lasers, ofwel koude lasers. Deze geven geen warmte. Dit in tegenstelling tot de lasers die worden ingezet in de reguliere geneeskunde, bijvoorbeeld in de chirurgie. Deze high level-lasers worden gebruikt bij medische ingrepen.
De laserstraal bij acupunctuur is veel milder maar kan wel variëren in sterkte en intensiteit. De acupuncturist stemt dat af op jouw klachten. Ook bepaalt hij op basis daarvan hoe lang de laser aan moet staan.

Wanneer laseracupunctuur?

Laseracupunctuur kan worden toegepast bij alle klachten waarvoor je naar een acupuncturist gaat. Het wordt vooral ingezet als acupunctuurnaalden niet gebruikt kunnen of mogen worden. Het is een goed alternatief voor mensen die bang zijn voor naalden maar wel een acupunctuurbehandeling willen.