Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en slaapproblemen

Acupunctuur en slaapproblemen

Woelen, nog eens omdraaien en maar niet in slaap vallen…als je slecht slaapt, moeite hebt met in slaap komen of lekker doorslapen, dan weet je hoe vervelend dat is. Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid slaap nodig. Sommige mensen functioneren prima na zes uur slaap, anderen hebben hun acht uur rust echt nodig. Heb je echter een slaaptekort, dan heeft dat direct invloed op je welzijn en op je gedrag. Loop je al lang rond met slaapproblemen? Dan gaat ook je gezondheid daaronder lijden.

De meeste problemen met slaap hebben te maken met niet goed in kunnen slapen, niet goed door kunnen slapen of te vroeg wakker worden. Ze ontstaan vaak door spanningen of oververmoeidheid, maar ook pijn, alcoholgebruik, een onrustige slaapomgeving, de overgang of ’s avonds te lang actief blijven, kunnen je slaapritme verstoren. Overdag kun je daardoor last krijgen van concentratieproblemen, een korter lontje en vermindering van je eetlust en weerstand.

Acupunctuur, een natuurlijke oplossing voor slapeloosheid

Binnen de reguliere geneeskunde zijn er allerhande slaapmiddelen en slaappillen beschikbaar om je de nacht door te helpen. Deze medicijnen zijn echter flink verslavend, pakken de oorzaak niet aan en hebben vaak vervelende bijwerkingen. Een behandeling met acupunctuur is een gezondere optie!
Binnen de acupunctuur worden slaapproblemen gezien als een verstoring van ons natuurlijke ritme. Dat ritme bestaat uit twee energieën: actie (yang) en rust (yin). Dit natuurlijke evenwicht tussen yin en yang raakt in ons drukke leven makkelijk verstoord, een acupuncturist kan je helpen de balans terug te vinden. Een tekort aan yin-energie wordt aangevuld, of een teveel aan yang-energie wordt afgeremd.

Acupunctuur kijkt naar de oorzaak van slaapproblemen

Naast het herstellen van de balans in je energie, zodat je weer beter kunt slapen, zal de acupuncturist met je praten over jouw leefstijl, voedingspatroon en slaappatroon. Vanuit deze holistische benadering werk je niet alleen aan de oorzaak van je slaapproblemen, maar verbeter je ook je hele weerstand.

Tijd voor jou

Ieder mens is uniek, een acupuncturist begrijpt dat als geen ander. Hij neemt de tijd voor jouw klachten en zoekt samen met jou naar de juiste aanpak voor jouw slaapproblemen. De acupuncturist vertelt je hier graag meer over. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt