Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en hoofdpijn & migraine

Acupunctuur en hoofdpijn & migraine

Hoofdpijn; bijna iedereen heeft er weleens mee te maken. Van een zeurende pijn die een paar uur aanhoudt, tot een migraine-aanval van drie dagen of cluster hoofdpijn: hoofdpijn is er in verschillende soorten en de mate van pijn verschilt. In alle gevallen kun je er behoorlijk last van hebben, een zeurende pijn kan je vermoeid en prikkelbaar maken en tijdens een migraine-aanval wil je alleen nog maar in bed liggen, in een donkere, stille kamer.

Spanningshoofdpijn of migraine
Spanningshoofdpijn en migraine komen het meest voor. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren in je schouders en nek gespannen zijn. De bloedtoevoer naar je hoofd neemt hierdoor af en dat veroorzaakt een zeurende pijn. Bij migraine voel je meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van je hoofd. Voordat de migraineaanval is begonnen, word je vaak al misselijk, voel je tintelingen of zie je flitsen.

Acupunctuur kijkt naar de oorzaak van je hoofdpijn

Ga je met hoofdpijn naar een acupuncturist? Dan is het voor hem of haar belangrijk om te weten of de klachten al eerder onderzocht zijn. De hoofdpijn kan namelijk ook het gevolg zijn van een andere aandoening, zoals een oor- of neusholteontsteking, een verhoogde bloeddruk of een scheefstaande wervel. Is een dergelijke medische oorzaak bekend, dan kan de acupuncturist hier in zijn behandeling op inspelen.
Weet je niet waar jouw hoofdpijn vandaan komt, dan zal de acupuncturist hiernaar op zoek gaan. Hij heeft daarbij veel aandacht voor de specifieke plek van de pijn, het soort pijn en eventuele andere oorzaken, zoals emotionele druk of overspannenheid. De behandeling richt zich op het herstellen van de energiebalans in jouw lichaam.

Snel van je hoofdpijn af

Doordat je energiehuishouding in balans komt door de acupunctuurbehandeling, verbetert ook de bloedcirculatie. Je hoofdpijnklachten zullen daardoor snel afnemen. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, zijn afhankelijk van de ernst en aard van je klachten.

Tijd voor jou

De acupuncturist neem de tijd voor jou. Elk mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak van jouw hoofdpijn. De acupuncturist legt de puzzelstukjes bij elkaar die nodig zijn om jou van jouw hoofdpijn af te helpen. Maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt