Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Maagvuur, brandend maagzuur

Maagvuur, brandend maagzuur

03/12/2019 geplaatst in Actualiteit

Heb je ooit last gehad van maagvuur? Een idiote benaming misschien maar wel herkenbaar waarschijnlijk. Mensen die na de maaltijd last krijgen van brandend maagzuur zullen het zeker herkennen. Grappig is dat de Chinese benaming van ziekten zo schilderachtig is. Mensen die een kater hebben, hebben in China bijvoorbeeld mist in het hoofd. Ze kunnen door de alcohol van de dag ervoor niet meer helder denken en bewegen zich traag, alsof ze om zich heen tastend hun weg zoeken in een dichte mist. De term maagvuur, die brandend maagzuur symboliseert, is net zo herkenbaar.

Voeding
Je weet waarschijnlijk al dat het bij brandend maagzuur verstandig is minder koffie te drinken en minder vet of gekruid te eten. In China wordt dit alles beschouwd als yang voedsel en yang bevordert het vuur. Er zijn echter nog meer maagzuur versterkende voedingsmiddelen.
De volgende producten kun je dan ook beter even laten staan: verse gember, knoflook, kaneel, peper, anijs, dille, dadels, prei, ui, ham, kip en vette vissoorten, zoals makreel.

Wat kun je het beste eten?
Yin voedingsmiddelen blussen het maagzuur door hun koelende karakter. Deze moet je dus vaker eten. Denk hierbij aan tomatensap, watermeloen, aardbei, bessen, peer, rauwe of kort gekookte groenten, komkommer, sla, bieten, taugé.

Acupressuur
Om te zorgen dat je maag minder snel van slag raakt, is het verstandig elke dag een paar acupunctuurpunten te masseren. Deze punten mogen dagelijks twee minuten gemasseerd worden.

milt 2
Dit punt bevindt zich op de zijkant van de voet, net boven de aanhechting van de grote teen.

Maagvuur, brandend maagzuur
Maagvuur, brandend maagzuur

maag 44
Dit punt bevindt zich tussen de tweede en de derde teen, op het zwemvliesje.

renmo 12
Dit punt vindt u op de buik. Leg uw hand vlak boven de navel. Het punt bevindt zich boven uw duim, op de lijn
tussen navel en borstbeen. Dit punt brengt vrij direct verlichting.

Maagvuur, brandend maagzuur
Maagvuur, brandend maagzuur

dikke darm 4 ofwel hegu
Dit laatste punt is het meest bekende punt binnen de TCG en bevindt zich op de hand. U vindt het op de handrug, vlak voor de samenkomst van de middenhandsbeentjes van duim en wijsvinger.