Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Stress en burn out

Stress en burn out

We lopen allemaal op ons tenen, zo lijkt het. De rek is er een beetje uit, hoor je om je heen. Of je nu in de zorg werkt of in het onderwijs. Of maanden je kinderen thuis onderwijs hebt gegeven, gecombineerd met thuiswerken en Zoomen. Of je hebt alleen online onderwijs gehad en mist je vrienden en lekker lol maken....
We vertellen je graag wat onze acupuncturisten voor je kunnen doen.

Bovendien kun je zelf aan de slag met tips en oefeningen, die je vindt op onze website. Lees even verder!

De kracht van acupunctuur bij stress en burn out

- een heel persoonlijke benadering
- behandeling vanuit verschillende invalshoeken
- aandacht voor preventie

De manier waarop stress en burn out ontstaan is bij iedereen anders en de klachten zijn divers. De acupuncturist stemt de behandeling af op jouw klachten, leefstijl en gewoonten. Doordat acupunctuur het zelfhelend vermogen van je lichaam versterkt voel je je in de fase van herstel al snel vitaler.

Wat kun je verwachten als je kiest voor acupunctuur?

- De acupunctuurbehandeling vermindert klachten als vermoeidheid en gespannenheid en versterkt de werking van organen, zoals lever en nieren, waardoor klachten minder snel terugkeren.
- Met kruiden wordt de energievoorraad in je lichaam weer op peil gebracht. Hierdoor ga je je sterker voelen en lukt het je beter om goed voor jezelf te zorgen.
- Voeding is een belangrijke energiebron en met de juiste voedingsadviezen kun je je eetpatroon afstemmen op jouw specifieke behoeften waardoor je je fitter en energieker gaat voelen.
- Leefstijladviezen, met daarin veel aandacht voor rust en ontspanning, verminderen langdurige stress. Deze vorm van stress speelt een grote rol bij het ontstaan van een burn out.
- Eenvoudige en langzame Qi Gong-oefeningen zijn heel heilzaam én prettig om te doen. Zelfs met vijf minuten per dag ervaar je al de rustgevende werking ervan op lichaam en geest.

Ook om thuis ontspannen en energiek te worden!

Kijk eens in de rubriek Week van de Acupunctuur. Daar vind je berichten uit de WvdA 2019 met heerlijke Qi-Gong en meditatie oefeningen, lekkere gerechten en informatie over de vijf elementen. Leuk en leerzaam, maar vooral fijn om helemaal tot rust te komen!

Meer informatie?
Maak een afspraak met een NVA-acupuncturist bij jou in de buurt. Bij een NVA-acupuncturist ben je altijd in vertrouwde handen.

De NVA adverteerde over dit onderwerp op 29 september 2020 in de bijlage van De Telegraaf en online in de gezondheidsuitgave Planet Health. Thema: De Hersenen.