Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur voor hooikoorts

Acupunctuur voor hooikoorts

De zon begint te schijnen, de temperaturen zitten in de lift en de natuur komt weer tot leven…het voorjaar is in aantocht! Helaas is dit voor veel mensen ook de periode waarin hooikoorts opspeelt.

Hooikoorts door histamine
Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van je lichaam op stuifmeelkorrels (pollen). In het voorjaar zit de lucht vol pollen, omdat alle bomen en planten dan bloeien en zich voortplanten. Pollen zijn op zichzelf niet schadelijk, maar als je last hebt van hooikoorts, beschouwt jouw lichaam ze als gevaarlijke indringers. Om deze indringers te bestrijden, maakt jouw lijf het stofje histamine aan en deze stof is de oorzaak van jouw klachten: je gaat niezen, hoesten, wordt benauwd en je krijgt last van branderige ogen. De slijmvliezen van je neus, keel en ogen raken overprikkeld en je voelt je niet lekker.

Acupunctuur als preventieve hooikoorts behandeling

Bij hooikoorts werkt je afweermechanisme niet goed. Een acupunctuurbehandeling zal er dan ook op gericht zijn hier balans in te brengen. Daarom is acupunctuur bij hooikoorts juist als preventieve behandeling erg geschikt. We adviseren je om ruim voordat het voorjaar begint, met behandelingen te starten. In het voorjaar werkt je afweermechanisme dan optimaal, zodat je geen of veel minder hooikoortsklachten zult hebben.

Acupunctuur als je al hooikoorts symptomen hebt

Ook als je volop last hebt van hooikoorts klachten, kan de acupuncturist veel voor je betekenen. Hij kan de symptomen zoals branderige ogen en niezen verlichten en ervoor zorgen dat je energiehuishouding weer in evenwicht komt. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is afhankelijk van de aard en ernst van jouw klachten.

Tijd voor jou

Wil je graag van jouw hooikoortsklachten af? Neem dan contact op met een acupuncturist. In goed overleg wordt gekeken naar jouw specifieke klachten, zodat je zonder problemen het voorjaar tegemoet kunt gaan.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt