Lid worden

De NVA is de grootste en toonaangevende beroepsvereniging voor acupunctuur in Nederland. En dat willen wij blijven om de kwaliteit van acupuncturisten en hun beroepsuitoefening in Nederland hoog te houden. Daarbij horen ook, zoals van oudsher, de overige aspecten van de Traditionele Chinese Geneeskunde, kruiden, voeding, tuina, tai-qi en qi-gong.

Ieder zijn vak
Wij vinden het belangrijk dat u zich kunt concentreren op uw vak en op het welzijn van uw patiënt. Daarom behartigen wij uw belangen bij partijen waarmee u, direct of indirect, te maken heeft. En door informatie beschikbaar te maken, waar u in de praktijk iets aan heeft. Het NVA-secretariaat is iedere werkdag telefonisch bereik-baar en beantwoordt uw vragen.

Kwaliteit, bekendheid en erkenning
Daarnaast is de NVA 'best wel streng', horen we wel eens. Dat klopt. Kwaliteits-bevordering en -bewaking horen bij een professionele opstelling als zorgverlener. De NVA staat voor bevordering van erkenning, kennis en bekendheid van acupunctuur als geneeswijze. In uw belang en in het belang van uw patiënten.

Zekerheid voor uw patiënt
Voor uw patiënt betekent uw aansluiting bij de NVA zekerheid, een kwaliteits-kenmerk. De NVA hanteert bovendien een heldere klachtenprocedure, er is een adequate klachtenfunctionaris voorhanden en ernstige klachten worden behandeld volgens het Reglement Tuchtrechtspraak.

Een volwaardige plek voor u
Een volwaardige plek voor u als acupuncturist in de gezondheidszorg, dat is waar het om gaat. Wij nodigen u van harte uit kennis te nemen van de overige informatie in de rubriek 'Lid worden' en hopen u binnenkort te mogen en kunnen begroeten als lid van de NVA!