Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Tileke - Acupuncturist

Tileke - Acupuncturist

Acupunctuur helpt!
Door de pols te voelen tijdens de behandeling weet ik dat mijn behandeling aanslaat. Maar ook door de veranderende uitstraling van de patiënt direct tijdens en na de behandeling. En natuurlijk door hun bevindingen, die variëren van het daadwerkelijk verminderen van de klachten, het ervaren van meer ontspanning in het dagelijks leven, het meer openstaan voor verandering en het beter kunnen stellen van grenzen. Ook krijgen ze vaak meer inzicht in de mogelijkheden om via hun leefstijl hun situatie te veranderen. Daar geef ik vaak advies in.

Mooi behandelresultaat bij hooikoorts

In januari van dit jaar melden zich een sympathieke vader (45) en zoon (12). Vader heeft een groot bedrijf met appels en peren en is allergisch voor bomen en gras. Een hoogst ongelukkige combinatie voor een tuinder. Hij heeft een heftig desensibilisatie-traject van drie jaar in het ziekenhuis achter de rug, dat helaas niets heeft geholpen. In de hoogtijdagen van het seizoen loopt zijn hoofd vol met snot, wordt hij benauwd en krijgt hij enorm rode en jeukende ogen. Grasmaaien is een uitdaging, zullen we maar zeggen. Zoon pikt daar een graantje van mee met astmatische klachten, niezen en jeukende ogen. Hij gebruikt al jaren een inhaler. Hoewel hij niet de hele dag buiten is, want hij gaat naar school, helpt hij zijn vader graag en vaak. Met de klas en de plaatselijke jeugdvereniging organiseren ze regelmatig slaap- en kampeerfeestjes in de boomgaard, waarbij de zoon halverwege de nacht vanwege benauwdheid naar binnen moet.
Ze betreden een voor hen totaal onbekende wereld, maar geven zich over aan naalden en kruiden. In totaal zie ik ze zes keer, met een frequentie van aanvankelijk eenmaal per zes weken, en vanaf april eenmaal per drie weken. Het zijn gemoedelijke sessies, waarbij ik ze stapsgewijs meeneem in het gedachtegoed van de Traditionele Chinese Geneeskunde en ze mij bijspijkeren op het gebied van snoeien, irrigeren, vorst vernevelen en oogsten. Maar het belangrijkste is dat ze tamelijk ongeschonden het seizoen doorkomen. Een keertje snotteren na het zagen van berkentakken, een keertje niezen bij het maaien of hout versnipperen, maar het mag geen naam hebben en het is elke keer snel weer over. Zoon is gestopt met de inhaler. Samen met vrienden heeft hij een dag fluitend gehooid, waarbij zijn vrienden eraf lagen door niezen en benauwdheid en hij als enige nergens last van had. Ook vader is letterlijk en figuurlijk opgelucht, werkt weer met plezier en heeft ’s avonds zowaar energie over.

Mooiste ervaringen
Die zijn er elke dag en kunnen bestaan uit een spectaculaire verbetering van de klacht (zie boven), maar ook uit één traan die het begin vormt van inzicht, verandering en herstel. Het feit dat mensen mij hun vertrouwen geven en hun hart voor me openen en me mee laten kijken in hun proces is voor mij het grootste geschenk.

Tileke is een van de winnaars van de fotoshoot. (Fotograaf: Karin van Vuren)

Tileke - Acupuncturist
Tileke - Acupuncturist

Meer informatie over Tileke en haar praktijk? Bezoek haar website!