Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Mei Long

Mei Long studeerde in China en heeft inmiddels zo’n 30 jaar TCM ervaring. Na de opleiding door Nora Franglen is Mei Long gespecialiseerd in Vijf Elementen Acupunctuur en helpt zij om deze kennis terug te brengen in China, waar het verloren is gegaan. Ze is als senior consultant van de China Five Element Acupuncture Society betrokken bij het lesgeven aan acupuncturisten in China.

Vijf Elementen Acupunctuur voor welzijn en fysieke en geestelijke gezondheid

De klassieke leer van de Vijf Elementen Acupunctuur heeft haar eigen uitgangspunten, met een constante focus op het vaststellen en behandelen van het Element, dus eerder de oorzaken dan symptomen.
Ieder mens wordt gezien als het resultaat van de versmelting van verschillende elementen, waarbij het dominante element beschouwd wordt als de causale factor (CF). Deze CF lijkt gedurende het hele leven gelijk te blijven.

In plaats van een intellectuele analyse wordt de diagnose gesteld door sensorische signalen te identificeren, zoals geur, geluid, kleur en emotie. Wie deze methode toepast dient over krachtige zintuigen te beschikken.

Ongrijpbare elementen vragen krachtige zintuigen

De behandeling is maatwerk, stap voor stap, rechtdoorzee volgens een duidelijk stramien. Door te concentreren op de CF kan de balans worden hersteld, die nodig is voor het welbevinden van lichaam, geest en ziel.

Een sterke therapeut-patiënt relatie is essentieel voor Vijf Elementen Acupunctuur.
Deze traditionele helende methode is zo mooi door de eenvoud, diepgang en ongrijpbaarheid van de Elementen.