Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Twee kruiden uitgelicht

Twee kruiden uitgelicht
Er zijn meerdere kruidenformules die ervoor kunnen zorgen dat u weer beter kunt functioneren. Twee zeer bekende kruiden zijn ginkgo biloba en zoethout. Meestal wordt zoethout voor de vrouw gebruikt en ginkgo biloba voor de man.

Zoethout 
Ideaal bij uitputting, bijvoorbeeld voor de jonge moeder. Zoethout stimuleert de vrouwelijke geslachtsklieren en is met name geschikt als de bijnieren uitgeput zijn. De bijnieren worden geprikkeld door stress (zowel psychisch als fysiek) en produceren als reactie daarop adrenaline en noradrenaline. In de oertijd was dat een nuttige reactie om de energie vrij te maken, nodig voor een vlucht- of vechtreactie in crisissituaties. Langdurig onder stress staan put de bijnieren uit. Gevolg is een chronisch moe en afgemat gevoel, toenemende neerslachtigheid en geïrriteerdheid. In dit geval kan de zoethoutwortel uitkomst bieden. Het bevat veel zetmeel en suiker hetgeen weer energie levert. Het versterkt de bijnieren. Omdat zoethout veel plantaardige oestrogenen bevat, reguleert het daarnaast de menstruatiecyclus.

Een nadeel van zoethout is dat het niet bij een hoge bloeddruk gebruikt mag worden. Het zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer vocht vasthoudt. 

Ginkgo biloba
De Chinezen hebben de blaadjes en nootjes van de ginkgo biloba boom eeuwenlang gebruikt voor het verhogen van de seksuele vitaliteit, met name voor de man, en voor longevity, een lang leven. Onderzoekers hebben bevestigd wat de Chinezen al eeuwen zeiden: langdurige inname van ginkgo biloba zorgt voor opmerkelijke fysieke effecten. Denk hierbij aan het verbeteren van de bloedstroom naar alle vitale organen zonder dat het de bloeddruk verhoogt. Ginko biloba kan daardoor een positief effect hebben op het geheugen en de algemene én seksuele vitaliteit.

Terug