Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Detoxen op zijn Chinees

Detoxen op zijn Chinees

09/01/2020 geplaatst in Actualiteit

In het begin van het jaar krijgt iedereen weer zin om aan zijn conditie te werken. De sportscholen stromen vol. Tijd dus voor een goede detox! Gelukkig hoef je daarvoor jezelf niet een week lang al het eten te ontzeggen. De TCG biedt eenvoudige en makkelijk toepasbare tips waarmee je thuis verantwoord kunt ontgiften zodat je je weer fit en energiek voelt.

Moderne detox: koud en magertjes
De moderne manier van detoxen is tamelijk eenzijdig gericht op het ontgiften van het lichaam. Door vast voedsel te laten staan en alleen sappen te drinken zet je het lichaam aan tot het afvoeren van afvalstoffen. De sappen echter zijn doorgaans koud en koude is in het voorjaar hét recept om je weerstand te verlagen in plaats van te verhogen. Grote vermoeidheid of een flinke griep liggen dan al snel op de loer. De kans op die vervelende kwalen wordt vergroot doordat in een moderne detox weinig wordt gedaan aan het opbouwen van je energie.

TCG detox, warm en energiek
In de TCG wordt op een andere manier gekeken naar detoxen: niet alleen ontgiften is belangrijk, ook het opbouwen van de energie én het in beweging brengen van die energie (circulatie) is van groot belang. Daarom adviseren wij een zogenoemde opbouwende detoxkuur: aan de ene kant schoon je je lijf, aan de andere kant zorgt milde voeding ervoor dat de energie wordt opgebouwd en in beweging komt.

Het schonen van het lichaam gebeurt onder andere met vocht afdrijvende voeding en voeding die de functie van de lever ondersteunt. Het opbouwen van energie doen we met verwarmende voeding. Scherpe voeding helpt om de energie-circulatie te herstellen. Laat die koude sappen en smoothies maar even staan tot het flink wat warmer is.

Voeding en acupressuur

Lees hieronder wat u met voeding en acupressuur kunt doen om verkoudheden buiten de deur te houden en energiek het nieuwe jaar in te gaan.