Acupuncturisten & Cliënten aan het woord tijdens de Week van de acupunctuur 2023

Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Vroeger was je gewoon verkouden...

Vroeger was je gewoon verkouden...

Tegenwoordig loopt iedereen met een boog om je heen, mag je meteen in quarantaine en ligt je hele weekplanning in de soep. Reden te meer om je weerstand op peil te houden, zodat je virussen en bacteriën beter het hoofd kunt bieden. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) helpt je daarmee. Maak een afspraak met een acupuncturist in de buurt voor acupunctuur, Chinese kruiden, voedingsadvies en wellicht een Qi Gong-, Tai Qi- of meditatieoefening.

Oude kennis, hip en happening

Ziek worden is zo oud als de mensheid. Tegenwoordig behandelt de reguliere zorg met technische hoogstandjes, en bestaat er voor bijna elk kwaal een pil. In de Traditionele Geneeskunde uit Oost en West ligt echter ook een schat aan kennis en ervaring, die gelukkig niet vergeten is. En die steeds meer herontdekt wordt, zelfs door de reguliere zorg.

Elk jaar een week lang extra aandacht

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, het wijdverbreide vakgebied, waaruit onze acupuncturisten kunnen kiezen ten behoeve van uw gezondheid. Ieder jaar tijdens de Week van de Acupunctuur brengen we diverse aspecten van de TCG onder de aandacht. Kijk eens in de rubriek Week van de Acupunctuur en begin onderaan, in 2019, bij Vitaal met de vijf elementen. Lees de artikelen van beneden naar boven en beweeg, mediteer en eet uzelf gezond, fit en ontspannen. Ook de rubriek TCG voor alledag is een aanrader, met tips voor acupressuur en voeding.