De I Ching in poëzie en muziek

Over de opening van het Jubileumcongres 

Ofwel: hoe raakt een celliste verzeild op een acupunctuurcongres?

Cellist en vocalist Maya Fridman, geboren in Moskou en woonachtig in Utrecht, is bekend om haar gepassioneerde uitvoeringen met een unieke mix van stijl en genres. Samen met componist en pianist Marion von Tilzer en schrijfster Lulu Wang maakte zij een album, geïnspireerd op de I Ching, het Boek der Veranderingen. Dit album inspireerde de congrescommissie voor de openingsact.

De I Ching spreekt poëtische taal die verbinding maakt met onze oorspronkelijke wijsheid, de wijsheid van de natuur. En muziek heeft de kracht om ons te verbinden met ons diepste Zijn. Poëzie en muziek bleken een perfect duo om de acht trigrammen van de I Ching te illustreren. Schrijfster Lulu Wang koos gedichten uit de Tang en Song Dynastie, die met de muziek van Maya en Marion een tapijt van ervaringen en stemmingen weven. Prachtige kalligrafie maken het beeld en het album compleet.

The three of us sat down to talk about conscious dreaming, music and magic.

De acht trigrammen representeren alle fenomenen tussen hemel en aarde. Elk trigram staat voor een specifieke tijd van de dag en het album beslaat dan ook de hele cyclus van dag en nacht, van een liefdeslied in de ochtendschemering tot een wiegelied in de nacht. Ten Songs of Change, elk als een venster naar de wereld van een natuurelement, opzwepend Vuur en verstilde Aarde, tijdloze ruimte, vormloze energie, het oneindige onbekende van waaruit alles ontstaat. Om in te landen.

Ten Songs of Change
composition and piano
by Marion von Tilzer
cello and vocals by
Maya Fridman
poetry selected by Lulu Wang
and recited by Lei Qiu
calligraphy by Loi Che Rakhorst

www.mayafridman.com