Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Jutta Koehler

Jutta Koehler

Jutta Koehler werkt sinds meer dan 12 jaar in haar eigen praktijk voor Chinese voedingsleer. Opgeleid is ze onder andere door Barbara Temelie. Inmiddels combineert Jutta de Chinese voedings-leer met de leer van de stofwisselings-types. Op deze manier ontstaat een krachtig en individueel toegesneden advies en kunnen klanten hun voedingsintuïtie (her)ontdekken. 

Kluiven of niet kluiven – waarom een vette hap je leven kan redden

Eet je pindakaas ook zo graag direct uit het potje – maar durf je daar niet over te praten? Beschouw je leverworst als guilty pleasure – terwijl je tegelijkertijd merkt dat je er extra energie van krijgt? Vaak schamen mensen zich als ze voedings-middelen eten die nét niet aan het label ‘gezond’ voldoen. Maar wat als het bij deze voedingsmiddelen niet om een guilty pleasure gaat, maar om voeding die (over)levensnoodzakelijk is?

Je schamen voor een guilty pleasure of overleven?

Zonder twijfel is de Chinese voedingsleer een fantastische therapie om de aarde-organen te herstellen. Maar deze voedingsleer is vooral gebaseerd op ervaringen met de Chinese bevolking. De leer van de stofwisselingstypes daarentegen houdt rekening met de aangeboren individuele behoefte aan vet, eiwit en koolhydraten.
Welke brandstof heeft jouw lichaam nodig? Jutta Koehler legt uit waarom de combinatie van beide voedingsleren onmisbaar is – en waarom pindakaas uit het potje absoluut gezond kan zijn.