Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
2024: Het Jaar van de Draak

2024: Het Jaar van de Draak

Zaterdag 10 februari begint het Jaar van de Draak volgens de Chinese dierenriem.
Ben je geboren in 1964, 1976, 1988, 2000 of 2012? Dan wordt het jouw jaar!

In China staat de Draak symbool voor wijsheid, succes en geluk. Word je in een drakenjaar geboren, dan wordt dat als een zeer gunstig voorteken beschouwd. Mensen die onder dit teken geboren zijn, worden vaak bestempeld als charismatisch, energiek en intelligent. Ook zijn ze moedig en vol zelfvertrouwen en mede daardoor vaak succesvolle ondernemers en vernieuwers. De keerzijde? Een onrustig gevoel is hen niet vreemd, ze hebben soms moeite om hechte relaties aan te gaan en vinden het lastig om emoties te tonen.

Zorgen voor ontspanning

Qua gezondheid hebben draken het vaak goed getroffen, ze zijn gezegend met een goed gestel. Maar zelfs draken kunnen uitgeput raken, omdat ze te weinig tijd nemen om hun rust te pakken en te ontspannen. Daardoor kunnen ze last krijgen van prikkelbaarheid, spanningshoofdpijn, een verhoogde bloeddruk en depressie. Wat meer structuur en routine aanbrengen in hun leven doet wonderen voor de draak. Daarnaast zijn bewegingsvormen die gericht zijn op het ontspannen van lichaam én geest, zoals yoga en tai chi, zeer geschikt voor de draak.

Je dromen achterna!

De draak herinnert ons eraan dat we allemaal dromen hebben en dat dit het jaar is om die na te jagen. Zakelijke ondernemingen, romantische avonturen; in het jaar van de draak kun je hierbij rekenen op een vliegende start.
2024 is bovendien een Yang-jaar. Een rustig, kabbelend jaar kunnen we wel vergeten, op veel gebieden zal er behoorlijk wat reuring zijn.
Wordt het je te onrustig en kun je wel wat meer balans gebruiken? Neem contact op met een NVA-acupuncturist!