Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Alternatieve behandelwijzen belachelijk?

Alternatieve behandelwijzen belachelijk?

29/11/2018 

De media storten zich massaal op het feit dat CZ, OHRA en Nationale Nederlanden bepaalde alternatieve behandelvormen niet meer vergoeden. En dat op basis van een onderzoekje onder 300 verzekerden, die niet willen meebetalen voor alternatief. Ze vinden deze behandelwijzen belachelijk. Wat Lubach op zondag een jaar geleden heeft geroepen is goed blijven hangen en wordt weer van stal gehaald. Op grond van welke kennis worden therapievormen afgewezen? We zijn reuze benieuwd naar het onderzoek.

Solidariteit
Uiteraard is het belangrijk dat verzekeringspremies verantwoord besteed worden. Maar verzekeren werkt nu eenmaal vanuit een solidariteitsprincipe. Zo is er bijvoorbeeld een grote groep verzekerden heel blij dat het repareren van voetbalblessures en gebroken wintersportbenen vergoed wordt. OHRA maakt notabene reclame met de helikoptervlucht in het aanvullende pakket. Wie niet voetbalt of skiet betaalt daar wel aan mee.

Een aantal koepels en beroepsverenigingen is een petitie gestart om duidelijk te maken dat zorgverzekeraars dit soort acties niet kunnen maken. De petitie wordt 30 november door de koepels KAB en RBCZ aangeboden aan CZ, OHRA en Nationale Nederlanden.