Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Blue Monday?

Blue Monday?

Het wordt de meest deprimerende dag van het jaar genoemd; Blue Monday, dit jaar op 15 januari. Het grijze weer, de korte dagen, goede voornemens die in de soep gelopen zijn en de zomervakantie die nog lang op zich laat wachten…best wat factoren die je humeur flink kunnen beïnvloeden. Of toch niet?

Slim bedacht

Naar verluid kreeg de Britse psycholoog Cliff Arnall in 2005 de opdracht van een reisbureau om iets te bedenken om de verkoop van zonvakanties in de wintermaanden te stimuleren. Hij bedacht Blue Monday, inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen op de derde maandag van januari. De dag waarop de meeste mensen zich somber zouden voelen. Arnall deed alsof er volop wetenschappelijk bewijs was voor het bestaan van Blue Monday, hij maakte zelfs een bijbehorende wetenschappelijke formule, maar het bleek toch vooral een slimme marketingtruc.

Gebrek aan zonlicht

Hoewel een echte ‘Blue Monday’ dus niet bestaat, is het geen slecht plan om eens stil te staan bij hoe je je voelt. Er zijn wel degelijk mensen die in de winter kampen met depressies of somberheid. Waarschijnlijk speelt het gebrek aan zonlicht en daardoor de aanmaak van melatonine, serotonine en vitamine D hierin een belangrijke rol. Dit zijn allemaal stoffen die invloed hebben op je stemming en slaap.

Extra ondersteuning?

Zeker als je van jezelf weet dat je in de wintermaanden gevoelig bent voor somberheid, is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Voldoende bewegen, gezond eten, ongetwijfeld weet je best wat je moet doen. Heb je behoefte aan wat extra ondersteuning om in balans te komen? Neem dan eens contact op met een acupuncturist.
In het oude China wist men namelijk al dat leefstijl heel belangrijk is om fysiek en mentaal gezond te blijven. Een acupuncturist zal je dan ook helpen om je hormoonhuishouding te reguleren en ontspanning in je hoofd en lijf te brengen. Daardoor kun je beter slapen, heb je meer energie en ben je beter opgewassen tegen eventuele sombere buien!