Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Wereld Alzheimer Dag

Wereld Alzheimer Dag

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Was het maar zo simpel dat je ervoor naar de acupuncturist zou kunnen, paar behandelingen en klaar. Helaas is dat niet zo en helaas is er ook geen therapeut die het wondermiddel in handen heeft tegen deze ziekte.

Onderzoek
Wereldwijd wordt er heel veel onderzoek gedaan naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Een geneesmiddel is er nog niet. Er zijn lichtpuntjes, inzichten in aspecten die samenhangen met het ontstaan van dementie, een enkel middel dat mogelijk dementie kan vertragen, ontwikkeling van methodes om eerder en beter een diagnose te kunnen stellen zodat mensen minder lang in onzekerheid verkeren. Vooruitgang door onderzoek is belangrijk omdat we steeds ouder worden en daardoor het aantal mensen met dementie toeneemt.

Informatie
Daarnaast is het belangrijk dat meer mensen geïnformeerd raken over dementie en over hoe je met mensen met dementie kunt omgaan. En hoe je je brein, je hersenen zo goed mogelijk gezond houdt. We verwijzen hiervoor en voor veel meer informatie graag naar de website van Alzheimer Nederland. Omdat het belangrijk is.

Hou je brein en je lijf gezond
Als acupuncturist kunnen we je wél helpen om je lijf en je brein gezond te houden, om chronische aandoeningen zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door je stressgevoel te verminderen, te zorgen dat je beter slaapt en dat je meer in balans bent. Met adviezen over voeding en leefstijl, precies afgesteld op jouw lijf en gesteldheid. Wil je graag van gewoontes af die je bloedvaten schaden en dus ook je hersenen en de rest van je body? Ook daarbij ondersteunen we je graag. Maak een afspraak met een acupuncturist bij jou in de buurt of bel voor meer informatie. Op naar een gezonde toekomst!