Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
WHO-top traditionele geneeskunde in India

WHO-top traditionele geneeskunde in India

Op 17 en 18 augustus 2023 vond de allereerste WHO-top over traditionele geneeskunde plaats in het Indiase Gandhinagar. Dit congres werd gelijktijdig gehouden met de bijeenkomst van ministers van Volksgezondheid van de G20-landen. India is dit jaar voorzitter van de G20. De Volkskrant berichtte er vorige week over.

Het congres dient als een platform voor diverse belanghebbenden, waaronder traditioneel, complementair werkende gezondheidsprofessionals, gebruikers, beleidsmakers en andere belanghebbenden op nationaal en internationaal niveau.

Het hoofddoel van de top is om over de traditionele vormen van geneeskunde (waaronder acupunctuur, ayurveda en kruidengeneeskunde) zoveel mogelijk informatie, innovaties en wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot werkzaamheid en veiligheid te delen.  Traditionele geneeskunde draagt wereldwijd bij aan gezondheid en duurzame ontwikkeling.

Eeuwenoude basis
Al eeuwenlang vormen traditionele en complementaire geneeswijzen een integraal onderdeel van de gezondheidszorg in de samenleving. Ze hebben de basis gelegd voor moderne medische benaderingen en hebben bijgedragen aan medische vooruitgang. Tegenwoordig heeft ongeveer 40% van de farmaceutische producten een basis in natuurlijke stoffen, en bekende medicijnen zoals aspirine, artemisinine en behandelingen bij kinderkanker zijn voortgekomen uit traditionele geneeskunde. Recente ontwikkelingen, waaronder gen-onderzoek en kunstmatige intelligentie, hebben hun intrede gedaan. Bovendien is er een groeiende industrie voor kruidengeneesmiddelen, natuurlijke producten, gezondheid en welzijn. 

Bron: World Health Organization

de Volkskrant d.d. 19-08-2023

WHO-top traditionele geneeskunde in India