Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Acupunctuur Brechte

Praktijk voor (sport)acupunctuur.

Mijn naam is Brechte van der Laan. In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden als fysiotherapeute. Ik ben van 1998 tot 2016 werkzaam geweest binnen de fysiotherapie, vaak in de combinatie van werken in een particuliere praktijk en intramuraal. Het werk als fysiotherapeut en het opbouwen van mijn eigen praktijk was erg afwisselend maar qua drukte niet meer te combineren. In november 2015 heb ik besloten ontslag te nemen als fysiotherapeut en mij volledig te richten op mijn eigen praktijk.

In 2004 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met acupunctuur. Ik ben erdoor gegrepen. Het behandelen van mensen als geheel in plaats van een facet van iemand sprak mij erg aan. In 2005 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen aan de opleiding acupunctuur bij de TCMA. In juni 2008 heb ik mijn diploma behaald en heb ik mijn praktijk opgericht. Na het behalen van mijn diploma heb ik mij gespecialiseerd. 

Mijn ervaringsgebieden zijn:

Klachten aan het bewegingsapparaat: pijnklachten, bewegingsbeperkingen, spier- en pees-(pijn)klachten, krachtvermindering, nek- en rugklachten, tenniselleboog, verstuikingen, (sport)blessures, herstel na orthopedische operaties.

Gynaecologie: menstruatieklachten, premenstruele klachten (PMS), overgangsklachten, infertiliteitsproblemen, begeleiding van IUI/IVF/ICSI-traject, zwangerschapsklachten.

Zenuwstelsel: migraine, stress- en burn-out-klachten, slaapproblematiek.

In 2016 heb ik de opleiding tot sport-acupuncturist met goed gevolg afgerond.

Mijn logo bestaat uit het yin-yang-teken en daarin de man van Vitruvius (ooit getekend door Leonardo da Vinci). De man van Vitruvius staat bij mij symbool voor de fysiotherapie. Mijn logo staat voor een mooie mix tussen de oosterse en westerse geneeskunde en het laat zien dat het één het ander niet in de weg staat.

Ik werk met de volgende TCG-disciplines: en met de volgende aanverwante disciplines:

Op www.acupunctuur-leiderdorp.nl vindt u meer informatie over de praktijk en de overige behandeldisciplines.

Praktijkgegevens

Acupunctuur Brechte
Mevr. B.M. van der Laan
Rozenburg 39
2394 AX Hazerswoude-rijndijk