Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur op Kanker.nl

Acupunctuur op Kanker.nl

Acupunctuur kan helpen tijdens en na de reguliere behandeling tegen kanker. Dat een groot, goed bezorgd platform hier aandacht aan besteedt zorgt voor meer bekendheid hierover. Een aantal NVA-acupuncturisten heeft zich intensief ingezet om de website kanker.nl van goede informatie over acupunctuur te voorzien. Kanker.nl is een initiatief van KWF, NFK en IKNL.

Op kanker.nl is een hele pagina gewijd aan acupunctuur. Je vindt daar de NVA-animatie over acupunctuur en twee filmpjes van patiënten, die over hun ervaringen met acupunctuur vertellen. En verwijzingen naar het vooraanstaande CAM Cancer Consortium en het Memorial Sloan Kettering Cancer Center, en richtlijnen voor en onderzoeken naar de toepassing van acupunctuur bij kanker.

Flyer Complementaire zorg bij kanker
Een overzichtelijke flyer toont meerdere complementaire behandelingen die van nut kunnen zijn bij klachten door kanker of door de (reguliere) behandeling.

Acupressuur bij misselijkheid
Heb je onze nieuwe pagina over acupressuur bij misselijkheid al gezien? Misselijkheid kan een bijwerking zijn bij de behandeling tegen kanker, maar komt bijvoorbeeld ook voor bij reisziekte en tijdens de zwangerschap. Hieronder kun je doorklikken naar Acupressuur bij misselijkheid.

Acupunctuur bij kanker
Acupunctuur kan kanker niet genezen. Het is een waardevolle ondersteuning, gericht op het verminderen van bijwerkingen en klachten tijdens en na de behandeling:

  • Misselijkheid en braken door chemotherapie
  • Opvliegers en heftig zweten door hormoontherapie (ook bij mannen)
  • Droge mond
  • Pijn
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Somberheid en gespannenheid

Maak een afspraak
Heb je ondersteuning nodig bij je klachten, maak dan een afspraak met een NVA-acupuncturist. Je vindt er een bij jou in de buurt via de zoekfunctie op de website.