Acupuncturisten & Cliënten aan het woord tijdens de Week van de acupunctuur 2023

Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur voor alle leeftijden

Acupunctuur voor alle leeftijden

Wist je dat een acupuncturist een specialist is in, nou ja, in alles eigenlijk? Dat wil zeggen, iedere acupuncturist wordt allround opgeleid, leert vele soorten pijn beoordelen en behandelen, leert over spijsverteringsklachten, longklachten, gynaecologische problemen, vruchtbaarheid, slaapproblemen, noem maar op.

Die brede opleiding is heel logisch. Immers, de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarvan acupunctuur onderdeel is, kijkt naar de hele mens. Naar het lichaam, de geest, de emoties. Een klacht wordt gezien als een symptoom van de verstoring van het geheel.

Specialist en allround
Een acupuncturist kan zich uiteraard specialiseren op een bepaald gebied, vanuit eigen voorkeur of interesse; een ander heeft wellicht meer affiniteit met een ander probleemgebied. Maar tijdens de opleiding komen alle vakgebieden aan bod. En niet alleen acupunctuur, maar ook Chinese kruiden, cupping, moxa en voedingsleer. Daarnaast zijn er nascholingen Tai Chi, Qi Gong en Tuina, met bewegings- en massagetechnieken.

Voor alle leeftijden
De acupuncturist behandelt dus de mens als geheel en in alle fasen van het leven. Tijdens de Week van de Acupunctuur 2018 schonken we uitgebreid aandacht aan de verschillende levensfasen. Ga naar de serie artikelen via de link onderaan deze pagina.

Maak een afspraak
Leg je gezondheidsprobleem gerust voor aan een acupuncturist en vraag wat hij of zij voor u kan betekenen. Heb je hulp nodig bij het vinden van een acupuncturist, neem contact op met het NVA-secretariaat. Wij zijn elke werkdag van 9 tot 12 uur telefonisch bereikbaar.