Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Dag van de Aarde, dag van jezelf

Dag van de Aarde, dag van jezelf

22-04-2023

Vandaag 22 april is het Dag van de Aarde. Hoezo Dag van de Aarde? Zou niet elke dag een Dag van de Aarde moeten zijn? Zoals ook elke dag een dag van jezelf is? Een uitgangspunt van de filosofie achter acupunctuur is dat de macrokosmos (de aarde, de omgeving, zo groot als je bedenken kunt, het klimaat) en de micro-kosmos (jijzelf, maar ook de kleinste onderdeeltjes van alles) met elkaar verbonden zijn, zich in en aan elkaar spiegelen.

Samenhang
Alles hangt met elkaar samen, het welzijn van het één heeft invloed op het welzijn van het ander. Zodra je je daarvan bewust bent kun je niet anders dan zorgzaam omgaan met zowel jezelf als je omgeving. Zou je zeggen…. Helaas doet de mens gekke dingen. Staat het eigenbelang, op welke schaal dan ook, vaak voorop en raken zaken op aarde uit balans. En raak jij misschien zelf ook uit balans. 

Balans
Nog zo’n woord uit het woordenboek van de acupuncturist, balans. Daar draait het om, niet teveel, niet te weinig, niet te warm en niet te koud, niet te nat of te droog, niet te snel en niet te traag. Yin en Yang, in balans. Een acupuncturist vraagt je het hemd van het lijf, vooral bij de eerste behandeling, om inzicht te krijgen hoe het zit met jouw balans.

Cyclus van stimuleren en afremmen
Te warm? Het raam open of een plens water! De acupuncturist pakt het iets anders aan, maar het principe is hetzelfde. Met behulp van de cyclus van de vijf elementen ofwel de vijf fasenleer bekijkt de acupuncturist hoe jij geholpen kunt worden je balans te herstellen. Daar kan ook een voedings- of een leefstijladvies bij horen.

Micro- en macrokosmos
Herken je dat? Als je niet lekker in je vel zit, loopt je contact met alles om je heen stroever. Ben je zelf in balans, dan lijkt iedereen om je heen net ietsje aardiger. Je bewust worden van de samenhang en wisselwerking helpt je om je kracht, je waarde, je invloed te voelen en te durven benutten. Dat wensen we je toe op deze Dag van de Aarde, voor het welzijn van de micro- én de macrokosmos.

Lees meer, maak een afspraak
Hieronder vind je linkjes naar meer informatie over Yin en Yang en de vijf-fasen-leer. Lees jezelf een beetje wijzer over deze interessante materie.
Hulp nodig om in balans te blijven of te komen? Vind een acupuncturist bij jou in de buurt via de zoekfunctie op deze website.