Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Een natuurlijke overgang

Een natuurlijke overgang

Een natuurlijke overgang
Een natuurlijke periode in het leven van elke vrouw, maar vaak genoeg ook een periode die gepaard gaat met matig tot ernstige klachten. De overgang.
Opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid, stemmingswisselingen en vermoeidheid, een kleine greep uit het klachtenarsenaal. Dat het impact heeft op het werkende leven van de vrouw wordt duidelijk doordat dit onderwerp zo nu en dan ineens opduikt in nieuwsberichten.
Wij weten, acupunctuur werkt! Maar hoe bekend is dit eigenlijk in het bedrijfsleven? Ligt hier nog een kans om meer bekendheid te geven aan acupunctuur?

Hoog verzuimpercentage
Tijdens de overgang verandert er iets in je hormoonhuishouding. Het progesterongehalte daalt, en later ook het oestrogeengehalte. Nog voordat de daadwerkelijke menopauze zijn intrede doet, kunnen al meerdere voortekenen opduiken. Deze klachten zijn soms vaag en daarom is het niet altijd duidelijk dat hier hormoonveranderingen aan ten grondslag liggen. De klachten kunnen echter zo heftig worden dat ze het dagelijks leven ontwrichten.

In Nederland zijn 1,9 miljoen werkende vrouwen in de overgangsleeftijd (40-65 jaar) van wie ongeveer 80 procent lichte tot zware overgangsklachten ervaart. Uit onderzoek van TNO is gebleken dat 7 op de 10 van deze vrouwen klachten ervaren die invloed hebben op hun werk. Ondanks dit hoge percentage worden overgangsklachten nog lang niet altijd goed herkend, en ligt er een taboe op het bespreekbaar maken hiervan op de werkvloer. Dat hier, naast de werkgevers zelf, nog een rol ligt voor bedrijfsartsen en vertrouwenspersonen moge duidelijk zijn.

Acupunctuur helpt!
Overgangsklachten worden door de acupuncturist in verband gebracht met de vermindering van de reproductie-energie genaamd Jing. De Jing ligt opgeslagen in de nieren en fungeert als een soort batterij. De acupuncturist is doorgaans snel in de constatering van deze hormonale veranderingen door de verfijnde diagnostische technieken die gebruikt worden.
De verandering in het Jing en aanverwante disbalansen kunnen met acupunctuur heel goed weer worden gebalanceerd, zodat de heftigheid van de klachten vermindert en het een meer natuurlijke overgang naar een nieuwe levensfase wordt.

Via je werk op spreekuur bij de acupuncturist?
Waar stoelmassage op het werk inmiddels al een begrip is, is de brug nog niet geslagen tussen de acupuncturist en het bedrijfsleven.
Hoe waardevol voor de werkgever zou het zijn als hij/zij acupunctuur inzet voor het personeel om ziekteverzuim terug te dringen dat ontstaat door overgangsklachten.