Informatie voor je huisarts

De huisarts is de spil in de gezondheidszorg. Daar klop je in het algemeen als eerste aan als je gezondheidsvragen heeft. Dat wil niet zeggen dat je van hem/haar dan ook een oplossing verwacht. Soms wil je even van gedachten wisselen en heb je zelf al een 'gezondheidsroute' in je hoofd.

Verwijzing tijdens lockdown
Tijdens de lockdown vroegen patiënten veelvuldig een verwijzing voor acupunctuur aan hun huisartsen, omdat dat de enige manier was om 'alternatief' behandeld te mogen worden. Daar werd om uiteenlopende redenen verschillend op gereageerd, hoorden we in die tijd van NVA-acupuncturisten en hun patiënten.

Onbekend onbemind?
Gelukkig zien steeds meer huisartsen en specialisten het nut van acupunctuur en andere complementaire behandelingen. Het is bekend dat informatie over de effectiviteit en de veiligheid van acupunctuur helpt bij de acceptatie ervan door de reguliere zorg. Daarom is er, speciaal voor jouw huisarts, informatie te vinden bij het Nederlands Kenniscentrum Acupunctuur op deze website.

Ambassadeurs gezocht!
De komende maanden maakt de NVA huisartsen via gerichte advertenties op sociale media (zoals hierboven) attent op acupunctuur bij lage rugpijn en migraine. Dat zijn twee aansprekende voorbeelden, waarbij acupunctuur effectief is en het gebruik van zware pijnstillers kan voorkomen.
Wil jij onze ambassadeur zijn?
Wijs je huisarts de weg naar de informatie voor huisartsen op onze website. Dank!