Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Mediacampagne De Overgang

Mediacampagne De Overgang

8 maart 2019 

De NVA doet mee aan de landelijke campagne, die vandaag verschijnt in de Telegraaf-bijlage Mijn Lichaam. Dit keer is het onderwerp De Overgang. In vijf
speerpunten staat kort en goed waarom acupunctuur bij de overgang helpt. Daarnaast is ook de online campagne: Mijn lichaam live gegaan. Wie meer wil lezen gaat naar een helder artikel over wat acupunctuur kan betekenen in die soms lastige periode in het leven van een vrouw. En van de man, vrouw, kinderen en anderen naast haar, niet te vergeten. 

5x waarom acupunctuur je goed door de overgang kan helpen
De belangrijkste klachten op een rij. Acupunctuur geeft je verlichting bij:

1. Nachtzweten en opvliegers
Acupunctuur kan vrij snel verlichting geven bij opvliegers, door het aantal opvliegers per dag/nacht en de intensiteit ervan sterk te verminderen. Op die manier kom je weer toe aan slapen.

2. Stemmingswisselingen
Door hormoonwisselingen heb je tijdens de overgang vaak stemmingswisselingen. Variërend van een kort lontje tot depressieve gevoelens. Acupunctuur brengt je energiehuishouding weer in balans en kan het gelukshormoon serotonine vrijmaken. Hierdoor voel je je al snel een stuk beter.

3. Hoofdpijnklachten
Vaak worden vrouwen in de overgang geplaagd door hoofdpijn.  Acupunctuur kan hoofdpijnklachten verlichten, doordat het endorfine (een pijnstillende stof) kan vrijmaken. Daarnaast worden de hormonale schommelingen verminderd. Dit geldt ook voor andere pijnklachten, waar je tijdens de overgang last van kunt hebben.

4. Slapeloosheid
Tijdens de overgang slapen vrouwen vaak slechter. Niet alleen door nachtzweten, soms ook door hartkloppingen of omdat ze de slaap gewoon niet kunnen vatten. Acupunctuur helpt het bioritme herstellen en kan je nachtrust verbeteren.

5. Libidoverlies
Vaak is libidoverlies een gevolg van vaginale droogte, vermoeidheid, slecht slapen, teveel stress of door medicatie (bijvoorbeeld tegen hoge bloeddruk). Acupunctuur verbetert het libido en pakt de veroorzaker aan.

Tob niet langer, maak een afspraak met een goed opgeleide NVA-acupuncturist!