Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur in de Margriet

Acupunctuur in de Margriet

08/02/2019 

In een interview in de Margriet van week 6 legt acupuncturist Jan Joost Kolsteeg helder uit wat Traditionele Chinese Geneeskunde nu eigenlijk is. Het is veel meer dan alleen de naaldjes die bij acupunctuur een hoofdrol spelen. 

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat lichamelijke klachten ontstaan als de energie niet vrijelijk door ons lijf kan stromen. Dat kan doordat ergens een tekort of teveel aan energie is of doordat de energie wordt geblokkeerd. De acupuncturist kijkt naar allerlei symptomen en probeert er achter te komen waar de klachten vandaan komen.

Er is een aantal strategieën om het energiesysteem weer te herstellen: acupunctuur, moxa (een kruid dat een verwarmende werking heeft), cupping, voeding, kruiden en beweging. In de volksmond valt dat allemaal onder de noemer acupunctuur, vertelt Jan Joost. De acupuncturist kijkt naar wat iemand op een bepaald moment nodig heeft. En geeft tips om in het dagelijks leven de invloeden, die bijdragen aan de klacht, te verminderen.  Eeuwenoude lifestyle coaching, kun je zeggen!

Lees zelf het hele interview met deze ervaren NVA-acupuncturist!