Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
mProve webinar Integrative Medicine

mProve webinar Integrative Medicine

mProve is een innovatief netwerk van zeven ambitieuze topklinische ziekenhuizen. Binnen mProve is aandacht voor Integrative Medicine. Dat wil zeggen dat de arts met de patiënt praat over preventie, welzijn en leefstijl, en dat er openheid is over de behoeften van de patiënt, over wat een patiënt in de complementaire zorg zoekt om zelf klachten aan te pakken waar de reguliere zorg geen antwoord op heeft. Dat is fijn voor de patiënt, maar ook voor de behandelend artsen en begeleidend verpleegkundigen. Niet alleen in de oncologie, ook in andere specialismen komt Integrative Medicine steeds meer van de grond.

Acupunctuur, veilig en effectief
Patiënten hebben behoefte aan begeleiding in hun zoektocht naar aanvullende behandelingen. Voor de zorgprofessionals in ziekenhuizen is het belangrijk om te kunnen adviseren over de combinatie van reguliere zorg en aanvullende effectieve en veilige zorg. Acupunctuur is daar een voorbeeld van en goed opgeleide NVA-acupuncturisten bieden die zorg.

Op 22 november werd een webinar Integrative Medicine gehouden met medewerking van de mProve ziekenhuizen Rijnstate, Isala en Maxima Medisch Centrum. Hieronder vind je de link. Er komen veel aspecten aan bod, niet alleen hoe nuttig deze openheid is, maar ook tegen welke obstakels en vooroordelen specialisten oplopen. De rol van zorgverzekeraars wordt besproken en waar de patiënt en de zorgprofessional informatie kunnen vinden. Er is nog veel werk aan de winkel, zo blijkt, maar Integrative medicine is een mooie ontwikkeling! 

Kijk hier op YouTube het mProve Webinar Integrative Medicine