Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Wereldvoedseldag en boerenprotest

Wereldvoedseldag en boerenprotest

17/10/2019 geplaatst in Actualiteit

Toeval of niet, op de dag dat boze boeren voor de tweede keer met hun trekkers de Nederlandse wegen ontregelden, op 16 oktober, was het Wereldvoedseldag. Wereldwijd hebben 820 miljoen mensen structureel te weinig eten, dat is ongeveer een op negen.

De Nederlandse boeren moeten minder gaan produceren om de uitstoot van stikstof te verminderen. Dat is de andere kant van de medaille. En er wordt heel veel diervoeder verbouwd, terwijl mensen honger lijden. Dat trekt ook nog eens een wissel op de grond en het water. Een ongelooflijk ingewikkeld probleem, waarbij veel meer partijen betrokken zijn dan de lokale boer, die met hart en ziel op zijn bedrijf werkt, en vaak voor een habbekrats. 

Gezond, voedzaam en duurzaam
Voedselzekerheid is tegenwoordig niet meer alleen een kwestie van hoeveelheid, maar ook van kwaliteit. Wereldwijd zijn ongezonde voedingspatronen een van de belangrijkste oorzaken van ziekte en sterfte. Gezond, voedzaam en duurzaam voedsel moet voor iedereen bereikbaar zijn, is het streven van de coalitie van 192 landen, die zich hebben verbonden aan de Sustainable Development Goals. Honger moet in 2030 niet meer voorkomen, is het doel.

Eten van het seizoen
Op Wereldvoedseldag.com staan ‘Tips voor thuis: minder verspillen’ en ‘Tips voor thuis: meer lokaal en in het seizoen’. Therapeuten in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zullen zich in die laatste tips zeker kunnen vinden. Van oudsher is eten van het seizoen en rekening houden met jouw energie en die van het voedsel een belangrijk uitgangspunt. Daar houd je jezelf vitaal en gezond mee. Hier, op deze website vind je op verschillende plekken informatie over voeding, kruiden, smaken, ingestoken vanuit de TCG.

Wereldvoedseldag pleit voor een eerlijke prijs voor de producenten van ons voedsel, zowel in ontwikkelingslanden als hier vlakbij. En zo zijn we weer terug bij onze eigen boeren. Kortom, alles heeft met alles te maken, er is evenwicht nodig, een wisselwerking, een kringloop van energie. En ook daarover kun je op deze site iets lezen, bij Yin en Yang en bij Vijf elementen. TCG is geweldig bij de tijd, moeten we constateren!

Week van de Acupunctuur 2019
Van 4 tot en met 8 november besteden we dagelijks aandacht aan lifestyle, onder het motto: Vitaal met de vijf elementen. In die week komen voeding, Qi-Gong en meditatie uitgebreid aan bod op dit Blog en op Facebook! Blijf kijken!