Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Carpe Diem

Mijn naam is Tileke Bos. Ik was mateloos gefascineerd door de verhalen van mijn broer, een van de eerste huisartsen in Nederland die ook acupunctuur deed. Dit wil ik ook, dacht ik. En vanaf het eerste moment tijdens het eerste college wist ik dat ik goed zat. Dat gevoel heeft me in al die 34 jaar niet meer verlaten. 

Vrij snel na mijn afstuderen aan het Anglo-Dutch College of Acupuncture ben ik daar gaan lesgeven en een paar jaar was ik hoofd van de stagekliniek. In 2002 heb ik samen met zes andere collega's de TCMA opgericht, omdat we een duidelijk beeld hadden van hoe ideaal acupunctuuronderwijs eruit moest zien. Het docentschap en het werken in mijn praktijk strijden voortdurend om de uitverkiezing tot lieveling, maar in ieder geval zorgen ze voor een heel fijne kruisbestuiving.

De onverbiddelijke eenheid tussen lichaam, geest en ziel enerzijds en de samenhang met de omgeving anderzijds zijn de pijlers onder mijn benadering en behandeling. Het samen met de patiënt zoeken naar 'Hoe is het nou zo gekomen?' en 'Wat nu?' vind ik essentieel. 

Ik ben de Traditionele Chinese Geneeskunde dankbaar voor het logische en wijze kader waarbinnen het leven begrepen kan worden en dat het mij het mooiste vak van de wereld heeft bezorgd.

Ik werk met de volgende TCG-disciplines:

Op www.carpediembilthoven.nl vindt u meer informatie over de praktijk en de overige behandeldisciplines.

Praktijkgegevens

Carpe Diem
Mevr. M.H.M. Bos
Soestdijkseweg zuid 257
3721 AE Bilthoven