Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en RSI

Acupunctuur en RSI

Voor veel mensen die dagelijks lang achter de computer zitten, aan de lopende band werken of op hun werk op een andere manier lang in dezelfde houding staan of zitten, zal RSI geen onbekende term zijn. RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Hiermee worden klachten bedoeld die ontstaan doordat je steeds dezelfde beweging maakt en waardoor je pijn krijgt aan de nek, schouders, armen en vingers. De tennis- en muisarm zijn de meest bekende voorbeelden van RSI. RSI-klachten zorgen voor veel ongemak en kunnen je bewegingsvrijheid behoorlijk beperken. Loop je er te lang mee rond? Dan kunnen ze tot ernstiger klachten, zoals ontstekingen en chronische pijn leiden.

Acupunctuur verlicht RSI klachten

Vaker pauzes inlassen, meer bewegen tijdens je werkzaamheden of je werkomstandigheden verbeteren zijn dingen die je zelf kunt doen als je last krijgt van RSI. Acupunctuurbehandelingen kunnen daarnaast ook veel verlichting van klachten geven. Bij RSI is er namelijk sprake van een flinke energieblokkade in de delen van je lichaam die pijn doen. Met acupunctuur wordt deze blokkade opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden je spieren, pezen en gewrichten gevoed, zodat je je soepeler kunt bewegen.

Acupunctuur helpt!

Naast het opheffen van energieblokkades en het verbeteren van je doorbloeding, verhoogt een acupunctuurbehandeling je algehele weerstand. De heftigheid van je klachten zal daardoor al direct afnemen.

Tijd voor jou

Heb jij ook last van RSI-klachten en zoek je hier passende ondersteuning bij? Maak dan eens een afspraak bij een acupuncturist. Aan de hand van jouw verhaal, kan hij een passend behandelplan maken. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt