Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur tegen blaasontsteking of incontinentie

Acupunctuur tegen blaasontsteking of incontinentie

Vooral vrouwen hebben vaak te maken met blaasklachten. In het dagelijks leven kan dit voor veel ongemak zorgen. Misschien denk je dat dit ongemak erbij hoort, omdat je ouder wordt, of een bevalling achter de rug hebt, maar een acupunctuurbehandeling kan een heleboel vervelende klachten wegnemen. Blaasontsteking en incontinentie zijn de meest voorkomende klachten op dit gebied.

Acupunctuur tegen een blaasontsteking
Blaasontsteking komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, omdat zij een korte urineweg hebben. Bacteriën van buitenaf kunnen daarom vrij makkelijk een infectie aan de blaas veroorzaken. Een blaasontsteking geeft vervelende klachten; een drukkend gevoel in je onderbuik, een voortdurende aandrang om te plassen en pijn tijdens het plassen. Een urinetest bij de huisarts wijst uit of je inderdaad een blaasontsteking hebt. 

Acupunctuur bij incontinentie
Het niet kunnen ophouden van urine (of ontlasting) noemen we incontinentie. Dit komt in twee vormen voor; stress- of inspanningsincontinentie en aandrang incontinentie.
Urineverlies zonder aandrang heet stress- of inspanningsincontinentie en komt vaak voor na een zwangerschap en of op oudere leeftijd. Verzwakte bekkenbodemspieren zijn de boosdoener. Het urineverlies ontstaat bij een plotselinge inspanning, zoals niezen, rennen of lachen.
Aandrangincontinentie komt bij mannen en vrouwen voor. Hierbij is er wel aandrang, maar lukt het niet de urine op te houden. De oorzaak is te vinden in een blaasontsteking, suikerziekte of een neurologische aandoening.

Acupunctuur voor je blaas

Een acupuncturist kan bij zowel een blaasontsteking als bij incontinentie hulp bieden. Als de oorzaak van jouw klachten duidelijk is, kan hij daar de behandeling op afstemmen. Bij een blaasontsteking zal deze gericht zijn op het verhogen van je algemene weerstand, zodat bacteriën minder kans krijgen zich te vermeerderen. Bij incontinentie wordt bij de behandeling gefocust op het verhogen van de spierspanning rond de blaas en bekkenbodem.

Acupunctuur helpt ook preventief

Een acupunctuurbehandeling verbetert het functioneren van de urinewegen. Daarnaast heeft acupunctuur ook een preventieve werking, zodat je in de toekomst minder vaak last hebt van bijvoorbeeld een blaasontsteking. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van jouw klachten.

Tijd voor jou

De acupuncturist neemt de tijd voor jou om te kijken wat jij nodig hebt, waar je last van hebt en wat de juiste aanpak is. In de acupunctuur worden jouw klachten op holistische wijze benaderd, er wordt naar lichaam en geest als één geheel gekeken. De acupuncturist vertelt je hier graag meer over. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt