Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en menstruatieklachten

Acupunctuur en menstruatieklachten

Een gezonde menstruatie is regelmatig, doet geen pijn en wekt geen sterkte emotionele reacties op. Heb jij iedere maand last van menstruatieklachten? Overweeg dan eens een afspraak met een acupuncturist!

Veel vrouwen hebben last van lichamelijke en emotionele menstruatieklachten. Soms is het zo erg, dat ze een paar dagen niet normaal kunnen functioneren. De klachten ontstaan vaak door hormoonwisselingen die in de periode voor de menstruatie plaatsvinden. Dit wordt PMS, het Premenstrueel Syndroom genoemd. 

Vrouwen met PMS klachten hebben bijvoorbeeld last van stemmingswisselingen, zijn somber of prikkelbaar en hebben last van menstruatiepijn in hun buik en rug. Ook vermoeidheid, gewrichtspijn, hoofdpijn en pijnlijke borsten komen vaak voor. 

Als je menstruatiecyclus uit balans is, kun je een onregelmatige menstruatie krijgen, waarbij overmatig bloedverlies, tussentijdse bloedingen of menstruatiepijn veel voorkomende klachten zijn.

Hormonale balans

Een acupunctuurbehandeling is gericht op je hormoonhuishouding en op de energiebalans in je buik. Maar ook elders in je lichaam kan de energiebalans verstoord zijn waardoor je menstruatie niet goed verloopt.

Acupunctuur voor een gezonde menstruatiecyclus
Soms wordt een behandeling aangevuld met kruidentherapie. Samen met de acupunctuurbehandeling zorgt dit voor balans, zodat de menstruatie weer een gezond verloop krijgt en je lichamelijke en emotionele klachten verdwijnen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je menstruatieklachten. De acupuncturist vertelt je hier meer over.

Tijd voor jou

De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak van jouw menstruatieklachten. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt