Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en zwanger worden

Acupunctuur en zwanger worden

Een kind krijgen; het lijkt zoiets natuurlijks. Toch is het dat voor veel mensen niet.
Soms heeft een verminderde vruchtbaarheid een duidelijke medische oorzaak, zoals endometriose, het uitblijven van de eisprong, problemen met de eierstokken of eileiders of verminderde zaadkwaliteit. Vaak ook is er geen oorzaak aan te wijzen voor het uitblijven van een zwangerschap. Bovendien kan stress een rol spelen, zeker als het maar niet lukt om zwanger te worden.

Acupunctuur bij zwanger worden
Acupunctuur kan helpen je zo vruchtbaar, rustig en gezond mogelijk voor te bereiden op het zwanger worden. Acupunctuur is een natuurlijke en veilige manier van behandelen. Het vergroot de kans om op een natuurlijke wijze zwanger te worden en te blijven. Acupunctuur ontspant en brengt je energie en je emoties in balans. Zo krijg jij meer rust en vertrouwen in je lichaam. 

De vruchtbaarheid verhogen
Als je een onregelmatige menstruatie hebt kan een acupunctuurbehandeling helpen je hormonale balans te herstellen waardoor je een regelmatige eisprong en cyclus krijgt. Ook stimuleert het de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder en verbetert het de doorbloeding en verdikking van het baarmoederslijmvlies. Hierdoor neemt de kans op een zwangerschap toe. Het probleem kan ook bij de man liggen: de zaadkwaliteit en het aantal zaadcellen kunnen onvoldoende zijn voor een bevruchting. Ook hierbij kan acupunctuur helpen, soms in combinatie met Chinese kruiden.

Acupunctuur bij IUI, IVF of ICSI
Ook bij een IUI-, IVF- of ICSI-traject kan acupunctuur het verschil maken om zwanger te worden en te blijven. Naast bovengenoemde effecten vermindert het de samentrekking van je baarmoeder bij terugplaatsing en het vermindert de bijwerkingen van de medicatie die je moet gebruiken tijdens dit traject. Het is raadzaam zo’n zes tot acht weken voor het traject met acupunctuur te beginnen, ter voorbereiding op het zwanger worden. 

Tijd voor jou en je kinderwens!
De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak, naar wat jij nodig hebt of wat jullie nodig hebben om een zwangerschap dichterbij te brengen. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt