Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en zwangerschap

Acupunctuur en zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger! De komende tijd bereid je je voor op de komst van je kindje. Maar een zwangerschap is niet altijd een pretje, veel vrouwen krijgen last van zwangerschapskwalen. Er gebeurt natuurlijk ontzettend veel in je lichaam en ook je hormonen doen ‘anders dan anders’. 

De meest voorkomende zwangerschapskwalen zijn misselijkheid, vermoeidheid, lage rugpijn, brandend maagzuur en vocht vasthouden. Ook in emotioneel opzicht kan er veel veranderen: je voelt je misschien kwetsbaarder en minder stabiel. 

Als het goed is, gaan deze zwangerschapskwalen na een tijdje over, maar soms worden de klachten zo heftig dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Medicijnen zijn vaak geen optie, omdat je ze niet mag gebruiken tijdens de zwangerschap. Bovendien hebben ze vaak vervelende bijwerkingen.

Hoe helpt acupunctuur bij zwangerschapskwalen?

Met acupunctuur worden je zwangerschapskwalen op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is erop gericht de energiebalans in je lichaam te herstellen. Ook komt je hormoonhuishouding weer meer in evenwicht. Hierdoor nemen je klachten snel af. Daarnaast behandelt de acupuncturist uiteraard jouw specifieke klachten.

Is acupunctuur veilig tijdens de zwangerschap?

Kom je voor een andere klacht bij de acupuncturist, dan is het altijd van belang om aan je acupuncturist te melden dat je zwanger bent, ook als het nog pril is. Bepaalde acupunctuurpunten kunnen dan namelijk beter niet geprikt worden. Verder kan een acupunctuurbehandeling veilig uitgevoerd worden als je zwanger bent. 

Stuitligging en het opwekken van de bevalling

Wanneer je baby in stuitligging ligt, kan acupunctuur ervoor zorgen dat je kindje weer goed gaat liggen. De kans op succes is het grootst als de behandeling rond de 33 à 34 weken wordt gestart. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit door een acupunctuurbehandeling maar liefst 25% vaker gebeurt! Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op te wekken en om de pijn tijdens je bevalling te verlichten. De acupuncturist hoeft voor dit laatste niet bij je bevalling aanwezig te zijn, maar kan je preventief heel erg helpen.

Tijd voor jou

De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens én iedere zwangerschap is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van je zwangerschapskwalen. De acupuncturist vertelt je er meer over. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt