Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Wintertijd

Wintertijd

27/10/2023 geplaatst in Actualiteit

Dit weekend is het weer zo ver; de wintertijd gaat in. De klok gaat een uurtje terug, dus in principe krijg je een uur slaap cadeau. Helaas werkt het vaak niet op die manier, want niet alleen je horloge en klok worden verzet, ook je interne klok behoeft wat aanpassing.

Niet alleen de klok van slag
Als de wintertijd net is ingegaan en de klok geeft aan dat het bedtijd is, dan voelen we dat de eerste dagen niet zo. En 's ochtends worden we te vroeg wakker, omdat onze interne klok nog op zomertijd staat. Al gauw merken we het effect van te weinig slaap. Wanneer de wekker gaat, willen we eigenlijk nog wel blijven liggen. 

Tips
Dat uurtje tijdverschil kan best even wennen zijn. Gelukkig zijn er praktische dingen die je kunt doen om sneller in het nieuwe ritme te komen.
Onderstaande tips zijn geschikt voor kinderen én volwassenen.

Regelmaat
Blijf regelmaat houden in je dag- en nachtritme. Dus houd je zoveel mogelijk aan dezelfde tijden om op te staan en te gaan slapen. 

Voeding
Zacht verwarmende voedingsmiddelen zijn nu het best. Denk aan:

  • warme pap, rijst, gekookt ei
  • pompoen, maïs, venkel, bloemkool, wortelen
  • stamppot, gekookte aardappelen, milde curry

Acupressuur en je interne klok
Ook het regelmatig masseren van acupunctuurpunten kan helpen om je aan te passen aan het verzetten van de klok. Overigens ook toe te passen bij een jetlag.
Hier lees je welke punten je kunt masseren.