Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Zwangerschap

Zwangerschap

Het is zover; je bent zwanger! Een heerlijke periode breekt aan waarin je je voorbereidt op de komst van je kindje. Toch is de zwangerschap niet voor elke vrouw een tijd van rozengeur en maneschijn. Veel vrouwen hebben last van zwangerschapskwalen die het dagelijkse functioneren moeilijk maken. Dat is jammer want zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven.

Een grote verandering
Tijdens een zwangerschap gebeurt er ontzettend veel in je lichaam. Je hormoonhuishouding verandert en dit kan allerlei typische zwangerschapsklachten geven. De meest voorkomende zijn misselijkheid, vermoeidheid, lage rugpijn, brandend maagzuur en vocht vasthouden. Ook in emotioneel opzicht kan er veel veranderen: je voelt je misschien kwetsbaarder en minder stabiel. Als het goed is, gaan deze klachten na een tijdje over. Dat is echter niet altijd zo. Soms worden de klachten zo heftig dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Medicijnen zijn vaak geen optie omdat je ze niet mag gebruiken tijdens de zwangerschap. Bovendien hebben ze vaak vervelende bijwerkingen.

Wat kan acupunctuur doen?
Met acupunctuur worden je zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is erop gericht de energiebalans in je lichaam te herstellen. Ook komt je hormoonhuishouding weer meer in evenwicht. Hierdoor nemen je klachten snel af. Daarnaast behandelt de acupuncturist uiteraard jouw specifieke klachten.

De volgende klachten kunnen met succes behandeld worden:

angst- of paniekaanvallen; misselijkheid; zwangerschapsjeuk; maagklachten; obstipatie; hoofdpijn; harde buik; rug- en bekkenpijn; hoge bloeddruk; extreme vermoeidheid;
oedeem; dreigende miskraam of miskraamverleden; slaapproblemen

Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard en de ernst van je klachten. De acupuncturist vertelt je er meer over.

Stuitligging of een bevalling die uitblijft
Wanneer je baby in stuitligging ligt, kan acupunctuur ervoor zorgen dat je kindje weer goed gaat liggen. De kans op succes is het grootst als de behandeling rond de 33 à 34 weken wordt gestart. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit door een acupunctuurbehandeling maar liefst 25% vaker gebeurt! Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op gang te brengen en om de pijn tijdens je bevalling te verlichten. De acupuncturist hoeft voor dit laatste niet bij je bevalling aanwezig te zijn.