Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en reuma

Acupunctuur en reuma

Een fles opendraaien of een envelop openmaken: het zijn simpele en alledaagse handelingen. Behalve als je last hebt van reuma, dan kan iets eenvoudigs als het openmaken van een envelop al een uitdaging zijn. Veel handelingen doen pijn of lukken niet meer en zorgen bovendien voor een flinke beperking in je dagelijkse leven.

Acute of chronische reuma

Er bestaan meer dan 200 verschillende reumatische aandoeningen, die bijna allemaal klachten aan de gewrichten of het omliggende weefsel geven. Patiënten hebben last van zwellingen, pijn en stijfheid. Sommige aandoeningen zijn tijdelijk van aard, zoals een slijmbeurs- of peesontsteking. Andere reumatische aandoeningen, zoals fibromyalgie (reuma van de weke delen), de Ziekte van Bechterew, artrose en reumatische artritis, zijn chronisch en hebben een grote invloed op iemands functioneren.

Aan acute aandoeningen, zoals acute reuma, ligt meestal een ontsteking ten grondslag. De chronische aandoeningen ontstaan vaak door een combinatie van factoren. Er is soms een genetische component, maar ook lichamelijke overbelasting, overgewicht en emotionele spanningen kunnen de klachten verergeren.

Acupunctuur bij reuma

Een acupunctuurbehandeling kan beschadigde gewrichten helaas niet genezen, maar kan wel enorm helpen bij reuma. Zwellingen, ontstekingen, stijfheid en pijn worden namelijk veroorzaakt door energieblokkades, die de acupuncturist kan opheffen. Hierdoor nemen je klachten af en functioneren je gewrichten beter.

Acupunctuur helpt ook bij chronische reuma 

Naast vermindering van (pijn)klachten, zorgt acupunctuur ervoor dat je algehele weerstand beter wordt, omdat je immuunsysteem door de behandelingen wordt versterkt. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven toe, ook als je last hebt van reuma met een chronisch karakter.

Tijd voor jou

De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak, aan de hand van jouw verhaal, jouw reuma symptomen, en waar jij je beter of juist minder goed door voelt. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten. Bij acute reuma zijn enkele behandelingen meestal voldoende, maar de acupuncturist kan je ook bij de chronische varianten goed ondersteunen. Hij of zij vertelt je hier graag meer over. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt