Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en stoppen met roken

Acupunctuur en stoppen met roken

Dat roken slecht is voor je gezondheid, hoeven we je niet meer te vertellen. De meeste rokers willen graag stoppen met roken. Of je er nu voor kiest om te stoppen tijdens Stoptober of op een eigen gekozen moment, stoppen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Stoppen met roken is moeilijk door de sterke ontwenningsverschijnselen. Hierdoor ben je snel geneigd toch weer te gaan roken. Daarnaast is er de geestelijke afhankelijkheid, de gewoonte, je houvast als je je onrustig, somber of geïrriteerd voelt. Of juist op een gezellig feestje als je je vrolijk voelt.

Ontwenningsverschijnselen
De ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken ontstaan zodra de nicotinebehoefte van het lichaam niet meer wordt vervuld. Het begint met een onbehaaglijk gevoel dat uiteindelijk kan leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, onrust en eetaanvallen. Je lichaam is wel binnen een paar weken aan de nieuwe situatie gewend. De ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken gaan dus vrij snel over. Juist die eerste weken kan acupunctuur prima helpen.

Acupunctuur helpt bij ontwenningsverschijnselen
Met een acupunctuurbehandeling verminderen je ontwenningsverschijnselen zodanig dat je het stoppen met roken makkelijk volhoudt. Vaak verdwijnen je ontwenningsklachten helemaal. Een acupunctuurbehandeling richt zich zowel op de lichamelijke als de geestelijke aspecten van je ontwenningsverschijnselen. De longenergie wordt gestimuleerd, de vitaliteit neemt toe en gevoelens van onrust en irritatie verdwijnen. Je gaat je al snel energieker voelen, waardoor je motivatie en wilskracht toenemen.

Ooracupunctuur
Acupunctuur ontspant en brengt je energie en je emoties in balans. Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken nodig om succesvol van het roken af te komen. Meestal wordt ooracupunctuur toegepast, met kleine verblijfsnaaldjes als ondersteuning van de behandeling.

Motivatie om te stoppen met roken
De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak, naar wat jij nodig hebt, wat jij voelt als je stopt met roken en hoe jou daarbij te helpen. Om blijvend te stoppen met roken is je motivatie een heel belangrijke voorwaarde. Acupunctuur geeft je de energie om gemotiveerd te blijven en een niet-roker te worden. Neem contact op en laat je informeren. 

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt