Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Barbara - Cliënt

Barbara - Cliënt

Sinds jaren onderga ik regelmatig behandelingen met acupunctuur, de afgelopen drie jaar bij Christa. Ik heb veel last van migraine en heb van alles geprobeerd in het reguliere medische circuit om daarvan af te komen. Het viel me op dat men daar vooral bezig was met symptoombestrijding of pillen voorschrijven. Terwijl ik op zoek was naar de oorzaak van die migraine. Ik heb wel voorgeschreven medicijnen gebruikt, maar na 48 uur kwamen de klachten net zo hard weer terug.

Acupunctuur was mijn laatste strohalm en alhoewel ik niet zoveel heb met naaldjes, ben ik blij dat ik dat toch gedaan heb. De migraine werd minder frequent en minder heftig, daarom bleef ik op regelmatige basis naar de acupuncturist gaan.

Meer ondersteuning

In 2021 kwam er post-COVID bij. Ik kreeg COVID in juni van dat jaar en bleef ziek. Ik had geen energie, concentratieproblemen, minder balans, een slecht werkend kortetermijngeheugen en nog een heleboel wisselende, onverklaarbare klachten. Via het post-COVID traject van de zorgverzekering kreeg ik goede begeleiding op het gebied van voeding en beweging, maar ik zocht naar meer ondersteuning om mijn energie op peil te krijgen en houden.

Letterlijk meer lucht en energie

Via een kennis kwam ik terecht bij Christa, die acupuncturist en TuiNa therapeut is. Deze combinatie van acupunctuur en massage geven me letterlijk meer lucht en dus meer energie. Het zorgt voor ontspanning en daardoor verlichting van de klachten.
Christa neemt de tijd, is vanuit haar hart begaan met mensen. Ze straalt rust uit, luistert goed en onderbouwt de behandeling, legt uit wat ze doet en waarom. Ik heb alle vertrouwen in haar, mede door mijn positieve ervaring. Want ik heb meer energie en kan beter focussen. Het werpt zijn vruchten af, al is het niet voorgoed. Je moet het wel onderhouden, regelmatig blijven gaan.

Acupunctuur is zeker het proberen waard als je klachten hebt zoals die van mij. Het heeft wel wat meer tijd nodig dan een pil, maar is zonder bijwerkingen en dat vind ik heel belangrijk. Het heeft ook niks te maken met ‘erin geloven’, het werpt echt zijn vruchten af.
Het zou mooi zijn als de Westerse geneeskunde meer oog zou hebben voor een holistische kijk op gezondheid.

Behandelend acupuncturist: Christa Hesseling