Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Kies uw Acupuncturist

Kies uw Acupuncturist

Nederland telt meer dan tweeduizend acupuncturisten, van wie het grootste deel is aangesloten bij de NVA. Dat betekent dat in en rond uw woonplaats waarschijnlijk tientallen acupuncturisten werkzaam zijn. U hebt dus de keuze! Maar hoe maakt u die keuze?

Wat voorwerk kan u daarbij helpen en veel voordeel opleveren. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt is van belang voor het welslagen van de behandeling.

Koos van Kooten:
In een reeks van drie bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest.


Kies uw Acupuncturist

Een goede match
Als u een hulpverlener kiest, gaat u waarschijnlijk niet over één nacht ijs. U wilt dat hij het vak verstaat en bij voorkeur prettig in de omgang is. U wilt waarschijnlijk ook weten of hij ervaring heeft met hulpvragen die lijken op die van u. Dit zijn belangrijke vragen. In deze serie komen ze beslist aan de orde maar nu nog niet. Eerst nodig ik u uit bij een aantal andere vragen stil te staan. Vragen die bedoeld zijn om helder te krijgen wat u zoekt bij een acupuncturist.

Waarom begint het kiezen van een acupuncturist bij deze andere vragen?
Hoe bewuster u weet wat u belangrijk vindt, des te beter kunt u beoordelen of een acupuncturist bij u past. Hoe beter de acupuncturist bij u past, hoe beter het resultaat van uw behandeling zal zijn. Waarom? Uit vrijwel al het onderzoek naar het effect van behandelingen (regulier of alternatief) blijkt dat een goede behandelrelatie voor minstens de helft het (positieve) resultaat van een behandeling bepaalt. Als u van tevoren weet wat u belangrijk vindt, is de kans op een goede ‘klik’ het grootst en is deze niet enkel gebaseerd op het feit dat u de acupuncturist wel aardig en betrouwbaar vindt overkomen. Een goede behandelrelatie is meer dan dat. De volgorde wordt dus:

Lees  ook meer over Koos van Kooten in de rubriek 'de acupuncturist vertelt